44 Nederlandse scholieren in wintersportdorp aangevallen door wespen


Wintersportredacteur

Voor een groep Nederlandse scholieren is de schoolreis zeer vervelend verlopen. Een groep van 44 scholieren werd gisteren aangevallen door wespen in het ‘wintersportdorp’ Kaltenbach.

In Nederland heb je de afgelopen zomer aardig wat wespen voorbij zien komen. Al halverwege juli was er in Nederland sprake van een wespenplaag. Maar ook in Oostenrijk is er veel overlast door de wespen. Dat bleek gisteren maar weer.

Wespenzwerm

Een groep scholieren werd gistermiddag rond 17.00u door een zwerm wespen aangevallen. Uiteindelijk moesten 14 jongeren door de drie aanwezige noodartsen en het Rode Kruis geholpen worden. De jongeren werden meerdere keren gestoken door de beesten.

Wandeling

De scholieren waren met hun leraren aan het wandelen en op weg naar het dal. In de omgeving van de Innerer Emberg werden ze door een zwerm wespen aangevallen. De leerlingen waren tussen de 16 en 18 jaar oud. Volgens de politie was er bij niemand sprake van een allergische reactie. Het Rode Kruis vanuit Schwaz, Kaltenbach, Tux en Mayrhofen werden betrokken bij het noodgeval.