Neckermann

Waarom Neckermann…

  • Skigarantie
  • Omboekgarantie
  • Beste prijs garantie
  • Aangesloten bij ANVR en SGR

Wintersport Duitsland

Duitsland is een erg populaire locatie voor veel Nederlandse wintersporters. Vooral het berg- en natuurrijke Sauerland is erg in trek. Zwitserland en Italië zijn eveneens populaire bestemmingen, maar deze landen ontvangen gezamenlijk nog altijd minder wintersportliefhebbers dan Duitsland. Matige en goede seizoenen wisselen elkaar af in dit land. Toch hoef je je bij het boeken van een vakantie nooit zorgen te maken of er wel voldoende sneeuw zal liggen. Kunstsneeuwinstallaties zorgen er namelijk voor dat je altijd volop geniet van een winterse omgeving. Boek daarom vandaag nog een actieve sneeuwvakantie en ga heerlijk op wintersport in Duitsland.

Wintersport Frankrijk

Veel van Europa’s grootste en aantrekkelijkste skiregio’s bevinden zich in het Franse deel van de Alpen. Op die locatie heb je de mogelijkheid om een veelzijdig aanbod van wintersportactiviteiten te ondernemen. Maak er bijvoorbeeld lange en avontuurlijke off-pistetochten in de aanwezigheid van een gids, of ga sportief langlaufen met familie en vrienden. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om je ski- en snowboardvaardigheden te testen op groene, blauwe en zelfs zwarte pistes. Daarnaast wordt je onvergetelijke wintersport in Frankrijk ook gekenmerkt door een verblijf in een van de vele charmante wintersportaccommodaties die over de gezellige bergdorpjes staan verspreid.

Wintersport Italië

Het bergachtige Italiaanse landschap raakt steeds meer in trek bij de Nederlandse wintersporter. Bekende skiresorts als Cortina d’Ampezzo of Courmayeur zijn maar voorbeelden van de talloze uitstekende gebieden waar je een wintersport in Italië kunt beleven. Hoewel de noordelijke Italiaanse Alpen of de Dolomieten veelal de voor de hand liggende opties zijn, vind je als avontuurlijke reiziger ook zuidelijker interessante wintersportopties. Zo bevinden zich in het Gran Sasso, iets ten oosten van Rome, prima pistes en kom je in Calabrië volop gelegenheid voor crosscountryskiën of langlaufen tegen. Al met al volop gelegenheid om Italië te ontdekken in een jaargetijde waarin veel andere toeristen voor de gebaande paden van Oostenrijk of Frankrijk kiezen.

Wintersport Oostenrijk

Of je komend seizoen nu voor de eerste keer op de lange latten staat, fervent langlaufer of kampioen snowboarder bent; Oostenrijk vervult alle wintersportwensen. Niet voor niets is Oostenrijk de meest populaire wintersportbestemming. Een voorgenomen wintersport in Oostenrijk betekent keuzes maken. Kies je voor een pittoresk skidorp met gezellige après-ski? Of een groot skigebied voorzien van alle gemakken en een ruimere keuze uit pistes? Ook in type accommodatie is er veel te kiezen. Indien je op gezinsvakantie gaat, wil je wellicht rekening houden met kleine kinderen. Ook aan hen is op veel plekken gedacht. Hoe veel garantie wil je op sneeuw?

Wintersport Tsjechië

Tsjechië ligt in Centraal-Europa en heet officieel de Tsjechische Republiek. In zuiden grenst het land aan Oostenrijk, in het westen aan Duitsland, in het noorden aan Polen en in het oosten aan Slowakije. Sinds 1 januari 1993 is Tsjechië een zelfstandig land – daarvoor behoorde het tot Tsjecho-Slowakije. De meeste grenzen worden gevormd door middel van gebergten. Tevens heeft Tsjechië een paar grote rivieren, zoals de Elbe, de Moldau, de Berounka en de Sázava. Het klimaat behoort tot het Midden-Europese type, van het westen naar het oosten krijgt het steeds meer een continentaal karakter. En in de winter is er sneeuw in de berggebieden te vinden – ideaal voor wintersport in Tsjechië!

Wintersport Zwitserland

Zwitserland ligt in het midden van Europa, met Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Liechtenstein als aangrenzende landen. Officieel heeft Zwitserland geen hoofdstad, maar Bern wordt officieel aangeduid als ‘bondsstad’. Dit is ook de plek waar de Bondsregering zetelt. Zwitserland is geen lid van de Europese Unie, maar op economisch gebied wel afhankelijk van de EU. Ondanks dat Zwitserland een zelfstandige staat is, wordt de cultuur sterk beïnvloed door Duitsland, Frankrijk en Italië. Dit is ook te merken tijdens een wintersport in Zwitserland.