Alpenfest Lidl: gerechten uit de Alpen te koop in Nederland

Lust jij die Tiroler Gröstl zo na de zomer ook wel weer eens een keer? Of vind jij die Oostenrijkse schnitzels altijd veel lekkerder als die jij thuis probeer te bakken? Dan heb je geluk! Vanaf vandaag is het ‘Alpenfest’ bij Lidl. Daarmee haalt de supermarktketen de alpine keuken naar Nederland.

Als je op wintersport gaat, eet je een week lang gerechten die je in Nederland over het algemeen niet eet. Die lekkere Oostenrijkse Wiener Schnitzel of de Zwitserse kaasfondue. De geur en de smaak ervan geven je wintersport toch net dat extra’s. Eten is een belangrijk onderdeel van de wintersportvakantie. Het eten van die typische wintersportgerechten in Nederland doet mij daarom altijd denken aan de mooie tijd die ik op wintersport heb gehad. Ik wil daarom nog wel eens proberen om ze in Nederland na te maken. Toch smaakt dat altijd net even anders dan gepland.

Met het Alpenfest van Lidl worden de gerechten én producten direct uit de Alpen gehaald. De kans dat de gerechten écht smaken zoals op wintersport is daarmee een stuk groter. Tijdens het Alpenfest heeft de supermarkt een collectie van meer dan 80 alpine specialiteiten. Dat zijn niet alleen de kant-en-klaar gerechten, maar bijvoorbeeld ook Oostenrijkse ham en een stuk Zwitserse Emmentaler.

Een selectie uit de Alpenfest producten

Als je terugdenkt aan de wintersport, wat is dan jouw absolute favoriet? Ben jij de schnitzelkampioen of eet jij de hele week Kaiserschmarrn? Of leef je vloeibaar met af een toe een ‘peertje’? Wil je zien wat Lidl te bieden heeft? Bekijk het dan op de actiepagina. Je kunt uiteraard ook zelf aan de slag om jouw favoriete gerecht te maken. Bekijk daarvoor onze traditionele gerechten.