Bejaarde vrouw op weg naar het toilet weg kwijt op bergtop


Wintersportredacteur

Een zielig verhaal dit keer vanuit Flachgau. Een 83-jarige vrouw is daar maandag (letterlijk) de weg kwijt geraakt toen zij op de top van de Zwölferhorn op zoek was naar het toilet. Een zoektocht werd opgezet toen ze niet terugkeerde bij haar 80-jarige echtgenoot.

Twee uur gewacht

Rond 15.00u zou de bejaarde vrouw eventjes naar het toilet gaan. Haar man beloofde op haar te wachten. Dat deed hij, maar toen ze na twee uur nog niet terug was schakelde hij de hulp van de politie in. Een grote boodschap van twee uur was ook wat hem betreft wat overdreven waarschijnlijk.

Zoektocht

De uren daarna werd de vrouw gezocht door de bergredding, de alpine politie en een politiehelikopter. Gelukkig werd de vrouw om 21.00u ongedeerd gevonden in een Gasthaus in Faistenau, op maar liefst 20 km afstand van de plek waar ze ‘even’ naar het toilet ging. Hoe ze daar beland was kon ze niet verklaren.

Moraal van het verhaal

Nu heeft dit verhaal in eerste instantie maar weinig met wintersport te maken (behalve dat je er kunt skiën in de winter), maar toch zit er een moraal in het verhaal. Stel, je raakt iemand kwijt op wintersport waarmee je op een punt hebt afgesproken, wacht dan niet te lang met het inschakelen van de hulpdiensten. Probeer natuurlijk eerst zelf de persoon in kwestie te bereiken, maar als dat niet gaat, handel dan snel. Op wintersport kan iemand snel onderkoeld raken, gewond geraakt zijn, in een lawine terecht zijn gekomen, bedenk het maar. In vele gevallen is het al voorgekomen dat de nooddiensten te laat zijn gealarmeerd en de wintersporter niet meer te redden was.