Bouwupdate: de eerste liftpalen van de Gampenbahn E4 zijn geplaatst


Wintersportredacteur

Op 4 september zijn er 16 van de 25 liftpalen van de Gampenbahn E4 geplaatst in de Silvretta Arena. Het schiet dus al op met de nieuwe lift, waar we komende winter voor het eerst inzitten. Jij ook?

Helikopters

Het plaatsen van de liftpalen is met behulp van een SuperPuma helikopter gedaan. Naast de SuperPuma maken ze ook gebruik van een andere helikopter, de Bell. Deze helikopter vervoert alles wat lichter is dan 1,3 ton. De werkploegen begonnen om 07.00 uur in de ochtend met een lezing over de veiligheidsinstructies. De omstandigheden om deze werkzaamheden uit te voeren waren op 4 september ideaal. In de ochtend was het ongeveer 6 graden, en op de top 1 graad in de plus. Met deze temperaturen heeft de helikopter de optimale draagkracht en het is voor de werkploegen ook nog een temperatuur waarbij zij kunnen werken. Er waren overigens reeds 6 steunen gemonteerd met behulp van een telescoopkraan.

Efficiënt werken

In totaal zijn er 3 werkploegen bezig met de assemblage van de Gampenbahn. Deze ploegen werken elk in een ander gebied, waardoor de lift zo snel mogelijk is opgebouwd. De helikopter levert de ene liftpaal af, dan kan er een werkploeg daaraan beginnen. Ondertussen kan de helikopter het volgende onderdeel al ophalen.

Planning

Volgende week wordt de kabel verwacht, deze weegt 65 ton. Naar verwachting moet deze voor het einde van september bevestigd zijn. En daarmee moeten ook alle technische aanpassingen werken op de stations. Daarna wordt de kabel uitgelijnd op de baan. Volgens de planning moeten de eerste proefritten in de tweede helft van oktober uitgevoerd kunnen worden. In november moet de Gampenbahn af zijn, dus de lift kan in het komende winterseizoen draaien.

Meer informatie

Wij hebben al eerder berichten geplaatst over de voortgang van de bouw van de Gampenbahn. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie.

Bouwupdate: werkzaamheden Silvretta Arena in volle gang