Bouwupdate: eerste cabine hangt voor de verbinding Kitzsteinhorn-Maiskogel


Wintersportredacteur

De eerste cabine van de nieuwe liftverbinding tussen de Maiskogel en de Kitzsteinhorn gletsjer is inmiddels aan de kabel gehangen. Volgens de planning wordt de skilift in december voor het publiek geopend.

De aansluiting zal skiërs in de toekomst rechtstreeks van het centrum van de Maiskogel naar de Kitzsteinhorn vervoeren. De investering bedraagt meer dan 81 miljoen euro.

Soepel verloop werkzaamheden

In augustus vorig jaar zijn de eerste stappen gezet naar deze verbinding. De aandeelhouders van de twee bedrijven die achter het bouwen van de verbinding zitten hebben vorig jaar september hun goedkeuring gegeven, waardoor de bouw van dit project afgelopen april kon beginnen. Drie weken geleden gaven wij al een update over de voortgang van de bouw. Nu de eerste cabine aan de kabel hangt lijkt het er op dat de geplande openingsdatum gehaald gaat worden.

Het gaat hier overigens om het eerste deel van de verbinding, die het centrum van Kaprun met de Maiskogel verbindt. De openingsdatum van de 10-persoonsgondel is december 2018. Vanaf de winter daarop wordt de Maiskogel vervolgens verbonden met de Kitzsteinhorn middels een 3S gondel. Even geduld nog, deze winter moet je nog rijden naar de Kitz.

Meer informatie

Meer informatie over dit bouwproject vind je in onze eerdere post.

BEKIJK MEER INFORMATIE