Canadees skigebied te koop voor 1,1 miljoen euro


Wintersportredacteur

Op zoek naar een leuke investering? Dan kun je voor 1,1 miljoen euro kiezen voor een benedenhuis op de Da Costakade in Amsterdam, een grote vrijstaande woning in het Friese Aldtsjerk, of je koopt gewoon een skigebied. 

Mt Timothy

In Canada staat het skigebied Mt Timothy op het moment te koop voor de hierboven genoemde prijs van 1,1 miljoen euro (omgerekend vanuit Canadese dollars). Het skigebied telt 30 pistes, een driepersoons stoeltjeslift, een ankerlift, 2 magic carpets en een pannenkoekenlift. Verder zit bij de prijs ook nog een lodge, een shop en een woning voor de manager inbegrepen. Meer waar voor je geld dan iets in Nederland?

Het skigebied kent een hoogteverschil van 309 verticale meters. Dat is niet zoveel als je dat vergelijkt met de Alpen, maar je kan natuurlijk geen gebied als Ski Arlberg verwachten voor de prijs.

Een (verouderde) skikaart van het skigebied

Dit seizoen nog aan de slag

Zo’n twee weken geleden liet het skigebied via social media weten dat zij het komende jaar niet meer opengaan en er gezocht wordt naar een nieuwe eigenaar. Als die zich meldt kan het snel gaan. Zoals het er nu voorstaat gaat het skigebied de komende winter niet open en liftpassen worden er dus nog niet verkocht. Met jouw hulp zou dat anders kunnen zijn.

Iets voor jou?

Lijkt het jou wel wat om een skigebied in eigendom te nemen? Bel dan eens met de Canada West Ski Areas Association. Doe ze een mooi bod en wellicht nodig jij je vrienden dit seizoen al uit om in Canada te komen skiën.