Canadese skigebieden hebben eerste dikke laag sneeuw ontvangen

Niet alleen in Europa maakt de winter z’n intrede met sneeuwval, dit is ook aan de andere kant van de oceaan het geval. In Canada heeft het flink gesneeuwd. Er viel meer dan 70 cm sneeuw in een korte periode. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op. 

Wij hebben in Europa deze week een klein laagje sneeuw gehad in de Alpen. Daar was ik zelf bij en heb ervan genoten. Ik blijf het bijzonder vinden hoe blij ik kan worden van sneeuw. Die vlokken die uit de hemel komen zetten, het geluid van je schoenen die de sneeuw doen kraken, het gooien van een sneeuwbal, ik vind het allemaal heerlijk. Nu ik weer in Nederland ben en naar de weersverwachtingen voor Frankrijk of de sneeuwval in Canada kijk begin ik alweer te stuiteren. Laat de winter maar komen!

Uitkijken naar de wintersport

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zin heeft in de wintersport. Dat baseer ik niet alleen op mijn gevoel, maar ook op het toenemende websitebezoek. Ook jullie kijken na de zomervakantie weer massaal uit naar de vakantie in de sneeuw en ik geef jullie gelijk! Zelf vertrek ik eind deze maand weer richting de sneeuw, dit keer naar Sölden voor De Winteropening. Ik kan niet wachten! Tot die tijd moet ik het helaas doen met sneeuwbeelden. Gelukkig zien de sneeuwbeelden uit Canada er heerlijk uit!

Sneeuwbeelden uit Canada

Hieronder een selectie van de beelden die we vonden uit Canada. Dat is een serieus pak sneeuw dat er deze week gevallen is zeg! Ik kan hier zo van genieten, ook al is het in Canada en zit ik vanmiddag nog op het terras in de zon. Jullie ook?

Nakiska Ski Area

In het skigebied van Nakiska is in het dal 51 cm sneeuw gevallen. Bovenop de berg zelfs meer dan 70 cm!

Marmot Basin

Ook in Marmot Basin kleuren de pistes alweer wit. En na de sneeuwval is ook de zon weer doorgekomen!

Banff Sunshine Village

Als ik naar Banff kijk, krijg ik het spontaan koud. Wat ziet het er daar ontzettend winters uit!

Lake Louise

In het van de World Cup bekende Lake Louise liet de winter ook van zich horen. In het wintersportdorp kleurden de daken prachtig wit.

Goedkoop naar Canada op wintersport

Mocht je nu denken: “Mike, wat moet ik nou met de informatie over sneeuwval in Canada? Dat is toch een veel te ver-van-mijn-bed-show?” Dan weet je misschien nog niet dat Canada steeds bereikbaarder wordt voor ons als Nederlandse wintersporter. En niet alleen omdat KLM vaker vliegt, maar ook omdat de vakanties niet extreem duur meer zijn. Al vanaf 869 euro boek je een complete wintersport naar Canada.