De charme van de herfst in de Alpen


Wintersportredacteur

Koning Winter heeft vandaag weer even laten zien dat hij klaar is het voor het winterseizoen en ons het gevoel gegeven dat het deze winter weer helemaal goed gaat komen. Het zijn deze keer geen grote hoeveelheden sneeuw, maar ook de kleine beetjes brengen ons weer helemaal in de winterstemming. Juist deze kleine hoeveelheden zorgen voor mooie plaatjes in de Alpen. Herfst in de Alpen is misschien wel een van de prachtigste periodes van het seizoen. Heb je nog een paar vrije dagen over? Vertrek de komende weken voor een korte break richting de Alpen. Het is er namelijk prachtig!

Onze fotograaf Sebi was vandaag dan ook in de bergen te vinden. “Juist die lichte sneeuwval zorgt voor prachtige plaatjes. Je ziet dat de weides weer grauwer worden, dat de bomen van kleur veranderen en de licht zichtbare sneeuwgrens is magisch.” Het herfstseizoen is een bijzondere tijd in de Alpen. Hij stuurde ons een aantal foto’s op, die je hieronder kunt bekijken.

Herfst in de Alpen

Veel toeristen denken dat er in de herfst niks meer te beleven is in Oostenrijk. Deze groep heeft het helemaal verkeerd, want de herfst is een hele leuke periode in de Alpen. De families met kinderen ga je hier in mindere mate tegenkomen, waardoor je te maken gaat krijgen met rust. Heerlijke rust! Wat dacht je van E-Biken, wandelen of klimmen? Je kan veel van deze activiteiten nog steeds uitvoeren in de bergdorpen.

Wij vertrekken aankomende week voor de Almabtrieb in het Zillertal richting de bergen. Ook wij zullen weer mooie foto’s en video’s gaan maken van de natuur. De winter en zomer zijn prachtig, maar ook de tussenseizoenen hebben hun charme! Meer weten over de Almabtrieb? Lees het onderstaande bericht.

Almabtrieb in Oostenrijk