De leukste winteractiviteiten in Oostenrijk – naast skiën en snowboarden

gelezen op: nationalgeographic.nl

Culinair genieten, après-skiën, stomen in de wellness, rodelen, langlaufen en sneeuwkiten. In de winter is er heel wat meer te beleven in Oostenrijk, dan enkel skiën en snowboarden. Dit zijn onze tips.

Advertentie

1. Huskytocht in het Kleinwalsertal

Ga op pad met husky’s in het Kleinwalsertal, gelegen in het meest westelijke puntje van Oostenrijk. Rond het kampvuur ontdek je interessante weetjes over deze fascinerende honden. Daarna volgen wat aanwijzingen op de slee. En dan vertrekken we. Na een paar slederondjes op het parcours, maak je nog een sneeuwschoenwandeling van een uur, in gezelschap van de husky’s. Een waanzinnig winteravontuur! Ga op pad met husky’s.

Ga op pad met husky's.
FOTOGRAAF KLEINWALTSERTAL TOURISMUS, ELMAR MUELLER

2. Race van de hellingen op een toboganslede

In het Kufsteinerland vind je maar liefst 7 verschillende rodelbanen. Je kunt kiezen uit een sledetocht met een gewone rodel of met een tobogan, een smalle slede met slechts één glijvlak, op bijvoorbeeld de 1200 meter hoge Mariandlalm in Tirol. Na het sleeën geniet je van een heerlijke apfelstrudel op het zonneterras van de de prachtig gelegen berghut, omgeven door besneeuwde bergtoppen en alpenweiden.

|
FOTOGRAAF SPORTALPEN MARKETING

3. Romantisch gourmetten, hoog in de bergen

In het Brandnertal pak je ’s avonds, wanneer het donker is, de kabelbaan omhoog naar een berghut op 1600 meter hoogte voor een romantisch gourmetavontuur. Fakkels leiden je van het bergstation naar het restaurant, waar je opwarmt met verse punch, terwijl je neerkijkt op besneeuwde bergpieken die het verlichte dorp Brand omringen. Met een volle buik keer je weer terug naar het dal, met de kabelbaan óf op de rodelslee, welke tocht individueel of met gids gemaakt kan worden.

|
FOTOGRAAF BRANDNERTAL TOURISMUS, STEFAN KOTHNER

4. Winterwandeltocht met lama’s

In Biberwier, gelegen in de Tiroler Zugspitz Arena, ga je op pad met wollige metgezellen. Maak een wandeltocht met lama’s. Deze rustige en sterke kuddedieren trekken de aandacht van groot en klein tijdens een gemoedelijke tocht. Elke week gaan er acht tot tien lama’s mee op pad. Hun rustige uitstraling werkt aanstekelijk. Deelname is kosteloos.Maak een wandeltocht met lama’s.

Maak een wandeltocht met lama's.
FOTOGRAAF C. JORDA

5. Snowbiken rond de Achensee

Het is weer eens iets heel anders dan ‘gewone’ pistepret: snowbiken rond de Achensee. De snowbike is net een fiets, maar dan met ski’s in plaats van wielen. Een soort de moderne opvolger van de oude vertrouwde skibob. In slechts dertig minuten leer je – ook als niet-skiër – hoe je op een lichtgewicht snowbike zittend door de sneeuw kunt zoeven. 

Snowbiken rond de Achensee.

6. Smullen van lokale delicatessen

Vergeet ook niet te proeven van lokale delicatessen. In het traditionele koffiehuis Schiebl in St. Johann in Salzburg smul je van de allerbeste ‘Bienenstich’ van het land. Bienenstich is een soort vlaai gevuld met vanillevla, botercrème of room, met gekarameliseerde amandelen als topping.

Koffiehuis Schiebl
Advertentie