De winter komt eraan: volgende week sneeuw verwacht

Goed nieuws uit Oostenrijk: volgende week wordt er sneeuw verwacht! Net als vele andere wintersporters in Nederland zitten ook wij met smart te wachten op verse sneeuw. Vanochtend lazen we op de Oostenrijkse weersite Wetter.at dat volgende week eindelijk de winter komt. Is dat nu dan echt zo?

Nog een weekje mooi weer

De afgelopen weken werd er steeds sneeuw voorspeld. Die sneeuw bleef echter uit. Is dit dan nu anders? We moeten in ieder geval nog even geduld hebben voordat de sneeuw komt. De komende dagen wordt het nog stralend weer in de Alpen. Wetter.at geeft aan dat het zogeheten Traumwetter nog ongeveer een week aanhoudt, maar ondanks het mooie weer zakken wel de temperaturen. Vanaf zondag worden de nachten in elk geval een stuk kouder en ook overdag ligt de temperatuur gelukkig een stuk lager dan nu.

Veel overlast door het warme weer

Veel skigebieden hebben last gehad van het warme weer. Door de warme zomer zijn de gletsjers in Tirol extreem gesmolten en hebben een aantal skigebieden hun opening uit moeten stellen. Sölden en Tignes zijn allebei twee weken later dan gepland opengegaan.  De seizoensopening in Kitzbühel daarentegen ging wel door, ondanks het warme weer. Hier was echter veel kritiek op. Helaas voor de wintersportfans is de warme zomer overgegaan in een warme herfst. Afgelopen weken heeft het dan ook niet echt serieus gesneeuwd. Hierdoor zijn de gletsjers die wel al open zijn extreem ijzig geworden.

Woensdag sneeuw verwacht

Na nog een paar mooie dagen gaat het woensdag eindelijk los. Dinsdagavond zullen de eerste sneeuwvlokken vallen en woensdag wordt serieuze sneeuw verwacht. Door een stormachtige noordweststroming bereiken de koufronten de Alpen. In het dal zal het waarschijnlijk nog regenen, maar op de gletsjers is het koud genoeg om het te laten sneeuwen.

Livebeelden

Natuurlijk blijven het voorspellingen, dus moeten we altijd maar afwachten wat ervan uitkomt. Aangezien ik zelf volgende week in de Alpen zit, houd ik de weersvoorspellingen goed in de gaten. De voorspelde sneeuw staat al een paar dagen op de weerkaart, dus ik heb goede hoop dat deze ook echt gaat komen! Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, zal ik dat uiteraard met jullie delen via foto’s en video’s.

Openingsdata

Door dit soort berichten beginnen de winterkriebels natuurlijk op te komen. Wacht daarom niet langer en bekijk hieronder wanneer jouw favoriete gebied opengaat. Dan kan ook jij je gaan voorbereiden op de leukste vakantie van het jaar.