Deel van berg breekt af in Zwitserland


Wintersportredacteur

In het Zwitserse deel van Val Ferret vond gisteren een bijzonder natuurverschijnsel plaats. Een groot deel van een berg brak af en zorgde voor een lawine van puin en een enorme stofwolk. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Bijzondere beelden

Kort voor tweeën donderdagmiddag kwam op de top van de berg een grote rotspartij los die op de weg naar beneden nog meer rotsen meenam. Local Emma Broden filmde het voorval vanaf een veilige afstand.

Geen gewonden

Uit de reacties op Facebook blijkt dat veel mensen geschokt zijn door de beelden. Er wordt veel gevraagd naar gewonden. Volgens Emma zijn die er waarschijnlijk niet. Aangezien we nog geen andere verhalen hebben gehoord die dat tegenspreken, gaan wij er nu vanuit dat dit ook het geval is.

Val Ferret

De Val Ferret bestaat uit twee bergdalen in Zwitserland en Italië, die in elkaars verlengde liggen. Ze liggen aan de voet van het Mont Blancmassief. De twee dalen worden gescheiden door de Col Ferret. Je kunt er enkel te voet overheen. Het gebied is geliefd vanwege de bergwandelingen die je daar kunt maken. Het Zwitserse Val Ferret ligt in het kanton Wallis. Het Italianse dal loopt van de Col Ferret tot aan Entrèves, dat bij het skidorp Courmayeur ligt. In de regio wordt ook geskied.