Definitieve startdatum skiseizoen Kitzsteinhorn bekend

Ski je graag op de Kitzsteinhorn? Goed nieuws! Na de Stubaier Gletscher en Sölden opent nu ook het skigebied op de gletsjer van Kaprun. De officiële openingsdatum: 12 oktober 2018. Dat is nog maar 8 nachtjes slapen!

Het skigebied maakte de datum via social media gisteren bekend. Vanaf vrijdag de 12e kan er geskied worden op de gletsjer. Heb je een seizoenskaart? Die gaat vanaf zaterdag de 13e in.

Kitzsteinhorn

De Kitzsteinhorn is het gletsjerskigebied van Zell am See – Kaprun. De berg kent het hoogste uitkijkplatform van het land op 3.029 meter hoogte en dankzij de hoogte is het skigebied natuurlijk zeer sneeuwzeker. Alle 365 dagen van het jaar ligt er sneeuw. In de zomermaanden gaat het skigebied even dicht, maar kun je nog wel van het uitzicht genieten bij de Gipfelwelt 3000, waar je gemakkelijk met de liften in de regio komt.

Verschillende doelgroepen

De Kitz, zoals die liefkozend wordt genoemd door wintersporters, is zeer populair dankzij de sneeuwzekerheid. Jaarlijks worden honderden skileraren opgeleid op de berg, die hun opleidingen in het voor- of naseizoen doen. Maar ook als je ‘gewone’ wintersporter kun je uitwijken naar de gletsjer, bijvoorbeeld als de sneeuw in de rest van het gebied van Zell am See – Kaprun niet helemaal is zoals je had gehoopt. Je kunt skiën van 1.976 m to 3.029 m hoogte op in totaal 41 km piste, verschillend in moeilijkheidsgraad. De echte pro’s vinden er ook hun weg, zowel buiten de piste als in het snowpark.

Verbinding Maiskogel – Kitzsteinhorn

Voorlopig is de Kitzsteinhorn enkel met auto of bus te bereiken en is het niet aangesloten aan de rest van het skigebied van Zell am See – Kaprun, maar dat duurt niet lang meer. Op dit moment wordt gebouwd aan een liftverbinding tussen het centrum van Kaprun en de Kitzsteinhorn. Het eerste deel wordt in december geopend. Volgend jaar december opent de gehele verbinding.