Eerste skigebied zonder gletsjer in Salzburg geopend

De sneeuwkanonnen hebben op volle toeren kunnen draaien, waardoor het eerste skigebied van Salzburg (zonder gletsjer) is geopend. Het skigebied waar wij het over hebben is Obertauern en kan met veel vreugde melden dat de eerste gasten verwelkomd kunnen worden. Het skigebied is voorzien van kunstsneeuw, waardoor er een paar pistes geopend zijn!

Om precies te zijn kunnen wintersport liefhebbers van het skigebied gebruik maken van vier pistes. Voor 1.500 wintersporters was dit een reden om afgelopen vrijdag naar het skigebied toe te gaan. Vanwege deze hoge opkomst is het volgens de piste-verantwoordelijke van Obertauern, de moeite van het vele werken waard geweest. Het zijn dan wel witte banden op de nog groene bergen, maar dat maakt voor veel skiërs niks uit. Er kan geskied worden in, een niet-gletsjergebied, in Salzburg!

Sneeuwval laat nog even op zich wachten

In een week tijd hebben de werknemers van het skigebied met sneeuwkanonnen de pistes kunnen voorzien van een 30 tot 40 cm dikke laag sneeuw. Zonder de goede kunstsneeuwtechnieken zou het skigebied, dat gelegen is op een hoogte van 1.700 meter, niet hebben kunnen openen. Voorlopig moet het skigebied ook volop profiteren van de sneeuwkanonnen, want een grote sneeuwdump lijkt nog niet in het vooruitzicht te liggen. Voor veel wintersporters zijn de sneeuwbanden op de pistes genoeg voor de wintersportplezier op dit moment. Andere zijn weer kritischer en hopen snel op een sneeuwdump.