Finstermünzkessel in Brauneck wordt vernieuwd

Kort voor afgelopen winterseizoen werd het skigebied Brauneck met een toekomstige uitdaging geconfronteerd. De liften op de Finstermünzkessel konden vanwege ouderdom niet langer blijven werken. De Brauneck- en Wallbergbahnen GmbH heeft uiteindelijk besloten om deze liften onder handen te nemen, zodat het skigebied kan blijven bestaan.

Nieuwe lift op Finstermünzkessel

De Brauneck- en Wallbergbahnen GmbH gaat de oude Finstermünzbahn, een tweepersoons stoeltjeslift uit 1976, vervangen met een moderne zespersoons stoeltjeslift. Deze nieuwe stoeltjeslift krijgt verwarmde zittingen, overkappingen, automatische sluitingen en een in hoogte verstelbare lopende band. De nieuwe Schrödelsteinbahn, die de firma Leitner gaat leveren, kan 2400 personen per uur vervoeren en verkort daarmee de wachttijden voor de lift.

Betere sneeuwvoorziening

Ook de sneeuwvoorziening op de Finstermünzkessel staat een uitbreiding te wachten. Het opslagmeer dat in 2012 is aangelegd heeft voldoende inhoud om het vernieuwde skigebied te voorzien van kunstsneeuw. De Finstermünzkessel ligt tussen de 1200 en 1500 meter hoogte en heeft de meeste zonuren van het populairste skigebied in de buurt van München.

Nog even wachten

Momenteel liggen de vergunningen voor de bouw van de sneeuwvoorziening en de nieuwe lift voor goedkeuring bij de gemeente. De totale kosten voor de vernieuwingen bedragen zo’n 9 miljoen euro. Volgens de planning gaat de bouw in het voorjaar van 2019 beginnen.

Groene energie

Ieder jaar weer wordt er veel geïnvesteerd in de skigebieden om die zo modern mogelijk te houden. Maar het neusje van de zalm qua luxe in een skigebied vind je in Zermatt. Hier hebben ze een een liftstation dat groene energie produceert.