Gratis skiën? Het kan in Engeland!


Wintersportredacteur

Engeland heeft de afgelopen jaren te maken met een teruglopend aantal wintersporters en daar willen ze wat tegen doen. Daarom heeft Snowsports England, de overkoepelende sportbond op het gebied van wintersport, een project opgezet. Hiermee willen ze mensen aanmoedigen te gaan skiën, al voor het officiële begin van de winter.

30 Days of Snowsports

30 Days of Snowsports, dat is de naam van het project, biedt gratis of met korting toegang tot verschillende indoor sneeuwhallen, borstelbanen en rollerbanden in het hele land. Het project is al een paar jaar erg succesvol. Vorig jaar hebben ruim 6.000 mensen gebruik gemaakt van het aanbod. Het project is onderdeel van een serie projecten waarmee Snowsports England probeert meer mensen aan het wintersporten te krijgen. Een ander onderdeel hiervan is het National Schools Snowsports Week. Dat is een evenement dat georganiseerd wordt voor scholen om meer kinderen aan het wintersporten te krijgen.

Olympische atleten

Na de succesvolste Winterspelen ooit voor Engeland hopen ze op een recordopkomst. Een aantal van de beste skiërs en snowboarders van het nationale freestyleteam zullen een training verzorgen. Deze training is voor freestylers van 6 tot 18 jaar om ze een indruk te geven van freestyle skiën en -snowboarden op wedstrijdniveau. Tijdens de training zullen de teamleden ook wat vertellen over de wedstrijdsport.

Oktober aanbod

In oktober kan je kiezen uit ruim 300 sessies. Het aanbod bevat onder andere proeflessen, beginnerslessen, een open dag waar je crosscountry skiing kan proberen en de mogelijkheid om je talent voor rollerskiën een keer te testen. Deze trainingen vinden plaats bij skiclubs verspreid door heel Engeland.

Echte sneeuw

De actie in Engeland geldt helaas niet voor de skigebieden met echte sneeuw. Mocht je hier nou wel de voorkeur aan geven, kan je hieronder lezen waar je deze herfst je eerste afdalingen van het seizoen kan maken.

Deze gletsjers zijn in de herfst open