Grootste skigebied van midden-Zwitserland bijna voltooid

De verbinding tussen de skigebieden Andermatt en Sedrun is vanaf het winterseizoen van 2018/2019 gerealiseerd. De laatste nieuwe lift tussen de Oberalpass en de Schneehüenertock is bijna voltooid. Daarmee wordt een groot project in de Zwitserse Alpen afgerond.

Verloop uitbreiding

Sinds 2015 is men al bezig om SkiArena Andermatt-Sedrun uit te breiden. Het doel hierbij is om het grootste en modernste skigebied in Centraal Zwitserland te worden. In de winter van 2016/2017 werden drie nieuwe stoeltjesliften en de sneeuwtoevoer op de dalafdaling van Gemsstock al in gebruik genomen. Hier kwamen in de winter van 2017/2018 een nieuwe gondelbaan en twee nieuwe stoeltjesliften bij.

Sneeuwzeker

Afgelopen zomer en herfst is er aan de ontwikkeling van de pistes gewerkt. Het pisteaanbod is sneeuwzeker door de 200 sneeuwkanonnen in het skigebied. Hiermee kunnen ze in totaal 550.000 m2 piste voorzien van sneeuw. De sneeuwkanonnen maken de sneeuw van gekoeld water uit het Oberalp-meer. Hierdoor zorgen ze ervoor dat de pistes op de Andermatt het hele seizoen voorzien zijn van een mooie sneeuwlaag.

Alles aan gedaan om opening te halen

Om aan beide zijdes van het gebied operationeel te kunnen zijn tijdens de opening van het winterseizoen heeft men met in de zomer van 2018 met man en macht gewerkt. In totaal ongeveer 120 mensen, meer dan 30 zware bouwmachines en 4 helikopters waren bij de werkzaamheden betrokken. De opening van het winterseizoen in Gemsstock staat op 9 november 2018 gepland.

Kosten skigebied

In totaal heeft het nieuwe skigebied ongeveer 180 km aan pistes en maakt het gebruik van de meest moderne infrastructuur. Het project heeft zo’n 115 miljoen euro gekost.

Andere gebieden in Zwitserland

Het skigebied Andermatt en Sedrun is niet het enige gebied in Zwitserland dat zich ontwikkelt. In de Jungfrau regio investeren ze nóg meer in hun skigebied.