Hahnenkamm piste weer gesloten door gebrek aan sneeuw

Het skiplezier op de Hahnenkamm was van korte duur. De Waldelift is weer dicht. “We hebben met uitzonderlijke meteorologische omstandigheden te maken, waardoor we jammer genoeg de piste weer hebben moeten sluiten”, aldus Jose Burger van de Bergbahn Kitzbühel. De hoge temperatuur en warme wind hebben de sneeuw doen smelten. De piste op de Resterkogel blijft wel open.

Ook dit jaar heeft Kitzbühel het nieuws weer weten te halen door het vroegtijdig openen van een klein deel van het skigebied. Op 13 oktober opende de piste op de Resterkogel. Kort daarna, op 26 oktober, opende de piste in het Hahnenkamm gebied. Die laatste piste is nu echter alweer gesloten. Voor het gebied is de sneeuw, die doormiddel van snowfarming op de helling gelegd werd, een belangrijke toeristentrekker. De Waldelift zou de afgelopen tijd tussen dagelijks tussen de 2500 en 3000 liftritten hebben geteld.

Volgend jaar weer een nieuwe kans

De warme temperaturen en föhnwind hebben er de afgelopen tijd voor gezorgd dat de witte strook in het Hahnenkammgebied voor een groot deel verdwenen is. Skiën is niet meer mogelijk. De consequentie van deze mislukte winterstart op de Hahnenkamm is overigens niet dat er volgend jaar geen vroege winterstart zal zijn. In de toekomst zal bij dit soort weersomstandigheden de piste sluiten om hem te sparen.

De Waldelift op de Hahnenkamm is weer gesloten totdat er genoeg sneeuw is gevallen.

Niet iedereen was blij met vroege opening

Die Tiroler Grünen, een politieke partij in Oostenrijk, was niet blij met de vroege seizoensopening in Kitzbühel. Dat mensen kunnen skiën als het 20 graden is, zal vraagtekens oproepen, was hun argument. De Grünen zeggen dat het imago van de hele regio hierdoor wordt aangetast. Want hoe goed kan het voor het milieu zijn?

Kitzbühel heeft hierop gereageerd met het feit dat ze sneeuw van vorig jaar gebruiken. Hier is niks mis mee, vinden ze. En er is genoeg animo voor om zo vroeg open te gaan. Vorig jaar hebben ze in het openingsweekend 2.000 wintersporters geteld, uit binnen- en buitenland. Hierdoor verwachten ze dat de kritiek wel mee zal vallen.