Heeft skimerk Atomic straks een Chinese eigenaar?


Wintersportredacteur

Het Chinese bedrijf Anta Sports heeft interesse in Amer Sports, de eigenaar van onder andere Atomic en Salomon. Het Finse Amer Sports bevestigde dinsdag aan de Oostenrijkse pers dat ze interesse in de overname hebben. Er zijn verder nog geen onderhandelingen of gesprekken over de overname geweest.

Anta Sports

Anta Sports is een Chinees bedrijf dat sportkleding en -schoenen produceert. Ze maken kleding voor hardlopen, basketbal, fitness, voetbal, tennis en vrije tijd. In China is het bedrijf erg populair en nu is Anta Sports op zoek naar een manier om ook op de westerse markt te komen. Ze hebben het eerder al zelf geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Nu willen ze het proberen door een merk over te nemen dat in het westen al op de markt is. Vandaar hun interesse in Amer Sports.

Amer Sports

Het Finse bedrijf Amer Sports is eigenaar van een groot aantal sportmerken. Atomic, Salomon, Arc’Teryx en Peak Performance vallen allemaal onder Amer Sports. Peak Performance is zelfs vanaf april 2018 onderdeel van Amer Sports. 

4 miljard euro

Volgens een insider heeft het Chinese bedrijf ruim 4 miljard euro over voor Amer Sports. Ze willen dan het volledige bedrijf en alle merken die erbij horen overnemen. Op de beurs was Amer Sports maandag bijna 3,5 miljard euro waard, maar dinsdag schoten de aandelen opeens met bijna 12 procent omhoog. Voor een overname moet minimaal 90% van de aandeelhouders toestemmen.

Atomic ski’s

Het is niet zo gek dat Anta Sports interesse heeft in de overname van Amer Sports om op de westerse markt te komen. Atomic, een van de merken van Amer Sports, scoort erg goed als het om skiën gaat. Kijk maar naar de beste ski’s van afgelopen seizoen in het artikel hieronder.

De beste ski’s van 2017/2018