Het aftellen is begonnen voor Kitzbühel

Vorige week lieten wij al weten dat het skigebied van Kitzbühel tegenwoordig 200 dagen per jaar is geopend. Nu is bekend geworden wanneer de officiële start van het skiseizoen is. Vanaf zaterdag 13 oktober is (als het goed is) het mogelijk om in dit skigebied te skiën.

Kitzbühel is het eerste gebied zonder gletsjer dat in de Alpen het seizoen aftrapt. Ze hebben sneeuw van vorig seizoen opgeslagen in een sneeuwdepot, waardoor het gebied nu 200 dagen per jaar geopend kan zijn. Dat heet snowfarming. In voorgaande jaren was Kitzbühel ook het eerste skigebied in de Alpen zonder gletsjer die het seizoen aftrapte.

Het seizoen gaat van start op de Resterkogel. Er waren dit jaar 2 grote skidepots en een kleinere op de Resterkogel. Hier worden over het algemeen 2 skipistes van gemaakt. Door de warme zomer is er 5% meer sneeuw gesmolten dan voorgaand jaar, namelijk 20%. Gelukkig zit er nog steeds genoeg sneeuw in de depots om de seizoen opening door te laten gaan. Zien we jou over 4 weken in Kitzbühel?

Het sneeuwdepot op de Resterkogel vorig jaar (© Bergbahn AG Kitzbühel)

Kitzbühel is een van de weinige skigebieden zonder gletsjer dat kan zeggen dat ze 200 dagen per jaar open zijn. Hoe komt dit? Lees het in onderstaand artikel.