Hier ligt NU verse sneeuw

Het is eindelijk zover! De winter is begonnen! Niet alleen in Nederland is het koud, maar ook in de Alpen. En in sommige delen van de Alpen ligt zelfs een goede laag met verse sneeuw. Waar dat is?

De skigebieden waar wij Nederlanders het meest te vinden zijn moeten nog even wachten op sneeuw. Denk aan SkiWelt, Zillertal Arena en Saalbach-Hinterglemm. Daar is de winter nog niet aangekomen in de vorm van sneeuw, maar die komt wel. Waarschijnlijk valt daar op dinsdag wat sneeuw. Wil je nu al verse poeder onder je voeten hebben, dan moet je iets verder rijden naar het zuiden en westen van de Alpen.

Het zuiden en westen van de Alpen heeft de afgelopen dagen maximaal geprofiteerd van de sneeuwval. Als je de webcams bekijkt word je zeker weten jaloers en kun je niet meer wachten om op wintersport te gaan. Dat gaan we dus ook maar gewoon doen.  Hieronder vind je enkele webcambeelden van skigebieden waar nu al een dik pak sneeuw ligt! Een van die skigebieden is Val d’Isère en dat skigebied opende dit weekend z’n deuren. Top timing! Waar zou jij nu wel willen zijn?

Tignes – Val d’Isère

Zoals je ziet is het op meerdere plekken in de Alpen flink wit. De verse sneeuw is gevallen in Frankrijk, Italië en Zwitserland. In Oostenrijk laat Koning Winter nog even op zich wachten. Veel skigebieden in de Alpen gaan komend weekend open. Dat zal voornamelijk dankzij kunstsneeuw mogelijk zijn. Maar het zou ook kunnen dat er nog een laagje verse sneeuw naar beneden komt waardoor het uitzicht sterk verbetert. We wachten het maar gewoon af!