Hintertuxer Gletscher weer bereikbaar na modderlawines

Gisteravond heeft heftige regen voor meerdere modderlawines gezorgd. Daardoor werden verschillende belangrijke wegen afgesloten. Onder andere de Hintertuxer Gletscher was onbereikbaar. Ondertussen is de weg naar het skigebied weer vrij. 

Zillertal en Tuxertal

In het Zillertal en Tuxertal kwamen gisteravond meerdere modderstromen naar beneden. In Finkenberg werd de gemeentestraat bedolven onder puin en ook de Landesstraße moest vanaf Finkenberg afgesloten worden. Daarvoor werden de lawineslagbomen gebruikt. Een auto werd in de buurt van het Avia tankstation door een modderstroom verrast. Niemand raakte daarbij gewond.

Vanwege de modderlawines werden een flink aantal inwoners en toeristen in het Tuxertal van de buitenwereld afgesneden. Vannacht werd de Tuxer Landesstraße weer vrijgegeven, waardoor de Hintertuxer Gletscher weer bereikbaar is. Mocht je er vandaag willen gaan skiën, dat gaat niet. Vanwege storm is de gletsjer gesloten.

Brenner ook weer vrij

Ook de Brenner Autobahn (A22) werd overvallen door modderstromen. Tussen de grens en Sterzing moest de weg afgesloten worden. In de nacht kon de weg gelukkig weer vrijgegeven. Een van de modderstromen nam op de snelweg zes auto’s mee. Het is een wonder dat daar maar één lichtgewonde is gevallen, dat had heel anders kunnen aflopen.

De brandweer werd sinds gisteravond zo’n 150 keer opgeroepen vanwege het noodweer. Ook vandaag stormt het en is er onweer aangekondigd in Tirol. We hopen dat het meevalt.