Hoogste 3S-verbinding ter wereld geopend

Afgelopen zaterdag werd de hoogste 3S-verbinding ter wereld geopend in Klein Matterhorn, Zwitserland. Het hoogste punt van deze lift ligt op bijna 4.000 m hoogte. De verbinding heeft een lengte van 4 kilometer.

Bouw van de lift

De bouw van de lift heeft in totaal ruim twee en een half jaar in beslag genomen. De mensen die betrokken waren bij de bouw van de lift hebben het zwaar te verduren gehad. Ze kregen te maken met temperaturen tot 30 graden in de min en windsnelheden van 240 km per uur.

Luxe cabines

De cabines zijn erg luxe uitgerust en bieden ruimte voor 28 personen per keer. Ze hebben een extra brede toegang, aan alle zijdes zitten ramen voor het beste uitzicht en er is gebruik gemaakt van de luxe materialen leder en Alcantara. De cabines hebben ook een glazen bodem, waardoor je goed uitzicht hebt op de gletsjer die onder je ligt. Vier van de 25 cabines zijn aan de buitenkant bekleed met duizenden Swarovski kristallen.

Cijfers van de verbinding

De nieuwe verbinding kan 2000 mensen per uur vervoeren, de oude liftverbinding kon slechts 600 mensen per uur vervoeren. De oude verbinding zal niet worden gesloopt, maar gaat de nieuwe aanvullen. Binnen 9 minuten brengt de nieuwe lift je van 2923 meter hoogte naar 3821 meter hoogte.

Transport kabels

De kabels waar de cabines aan hangen zijn met hun lengte van 8 km maar liefst 67 ton zwaar. Het was een hele onderneming om de kabels naar het dalstation op 2939 m hoogte te brengen. Nadat de kabels al 500 km lang in een konvooi van Romanshorn naar Cervinia getransporteerd waren, moesten ze over de Furggsattel (3365 m hoog) gereden worden om bij het dalstation te kunnen komen.

Opening

De opening van de nieuwe lift werd drukbezocht en ging gepaard met festiviteiten, zoals een koorddanser op de kabel van de lift. Tijdens de opening was het mogelijk om al met de lift omhoog te gaan. Bekijk onderstaand filmpje voor wat indrukken van de openingsceremonie.