In 90 gebieden skiën met de grootste skipas ter wereld

De grootste skipas ter wereld is gisteren weer in de verkoop gegaan. Met de Snow Card Tirol heb je toegang tot meer dan 90 skigebieden in Tirol. Daarmee is deze pas de uitgebreidste van allemaal. Van 1 oktober tot 15 mei is de Snow Card Tirol te gebruiken voor wintersporters.

Veel verkocht 

In het vorige seizoen zijn er rond de 26700 exemplaren van deze pas verkocht. Het skigebied van Fierberbrunn doet voor het eerst dit jaar niet mee aan de Snow Card Tirol, dit komt door de fusie met het skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang. Gebieden die wel meedoen zijn onder andere Sölden, Gerlos, Kitzbühel, Serfaus-Fiss-Ladis en Ischgl. Dit is slechts een hele kleine selectie uit de complete lijst.

Snow Card Tirol

De Snow Card Tirol kost voor volwassenen €797,-, jongeren betalen €637,-, kinderen €399,- en minder validen moeten €637,- voor de pas neertellen. Kinderen die na 2012 geboren zijn hebben geen skipas nodig. Voor deze prijs kan je de grootste skipas ter wereld van oktober tot en met half mei gebruiken. Gebruik van de skibus is uiteraard inbegrepen bij de prijs.

Skipas voor meerdere gebieden

Ten opzichte van vorig seizoen zijn de prijzen van het pas zo’n 3 procent gestegen. Deze stijging is te danken aan de algemene stijging van alle skipassen in Tirol. Naast de Snow Card Tirol worden er in Tirol ook kleinere passen aangeboden, zoals de Silvretta Skipas, die geldig is in Ischgl-Samnaun, Galtür, Kappl en See.