In het Oostenrijkse Kitzbühel al vanaf oktober met 20 graden Skiën

gelezen op linda.nl

Het skiseizoen gaat normaal gesproken zo rond december weer van start, maar niet in het Oostenrijkse Kitzbühel. Daar kan er nu al worden geskied. Op de sneeuw van vorig jaar.

Advertentie

Op slechts een strookje sneeuw zoef je daar van de berg af, omringd door een (nu nog) groene omgeving. En dat levert opmerkelijke beelden op.

Skiën in oktober

Ski je iets te ver naar rechts, of iets te ver naar links, dan kom je met je ski’s op het gras terecht. Het strookje sneeuw werd ‘bewaard’ door er houtsnippers en dekzeilen overheen te leggen, en met succes: de witte deken is al die maanden blijven liggen. Milieuactivisten zijn echter niet blij met de actie, die voornamelijk een marketingstrategie is. Zo moet het dorpje bekend komen te staan als skigebied waar men verzekerd is van sneeuw van oktober tot mei.

Kritiek van millieuactivisten

Volgens de milieuactivisten benadrukt de actie dat er, voornamelijk binnen de wintersportsector, niet genoeg respect is voor de natuur. Daar zijn de marketeers van het stadje het echter niet mee eens. Zij stellen dat ze de natuur geen schade toebrengen, omdat het niet om kunstmatige sneeuw gaat uit zogenoemde sneeuwkanonnen, maar dus om échte sneeuw.

“Juist goed voor milieu”

Sterker nog, volgens de marketeers verkleinen zij juist de ecologische voetafdruk met hun actie. Doordat Kitzbühel al vroeg in het jaar wintersporters kan ontvangen, reizen de sportievelingen minder snel af naar verre gletsjergebieden, wat eerst noodzakelijk was om in deze tijd van het jaar goede sneeuw te vinden.

Advertentie