Is Sölden op tijd klaar voor de worldcup opening?

De eerste skigebieden hebben hun deuren al geopend, maar Sölden nog niet. De geplande opening van 17 september is niet doorgegaan omdat er te weinig sneeuw lag. En nu de worldcup opening steeds dichterbij komt, zijn alle beetjes sneeuw welkom. Daarom zijn we dan ook meer dan blij om te kunnen zeggen dat het op het moment sneeuwt!

Webcambeelden

Gister kwamen we met het bericht dat er een flinke hoeveelheid sneeuw onderweg was naar de Alpen. Dat bericht is gelukkig uitgekomen, want het sneeuwt nu in Oostenrijk en Zwitserland! Wij konden niet wachten om de webcambeelden te zien en van die beelden worden we heel gelukkig. Vanochtend plaatsten we de eerste foto’s vanuit de Alpen en de foto’s hieronder zijn van Sölden en hierop is goed te zien dat het allemaal al mooi wit kleurt op de berg.

 

Sölden

Sölden

Sölden

Worldcup opening

26 tot en met 28 oktober wordt het wereldbekerseizoen alpineskiën geopend in Sölden. De opening, die al sinds 1987 op de Rettenbach gletsjer wordt gehouden, is inmiddels niet meer weg te denken uit het skigebied. De wereldtop van de skiërs neemt het op één van de steilste wedstrijdpistes tegen elkaar op. Voor zowel de mannen als de vrouwen staat over 4 werken de reuzenslalom op het programma. De dames zullen het spits afbijten op zaterdag en op zondag zijn de heren aan de beurt.

Zullen ze het redden?

Sölden zou eigenlijk 17 september opengaan voor publiek, maar door te weinig sneeuw kon dit helaas niet doorgaan. De afgelopen weken heeft het helaas niet gesneeuwd, maar vandaag is daar eindelijk verandering in gekomen. Nu is het alleen nog de vraag of de sneeuw zal blijven liggen tot het einde van de maand. Laten we duimen dat de weergoden een beetje meewerken en nog meer verse sneeuw richting de Alpen sturen.

Winteropening Sölden 2018-2019

Een week na de worldcup opening begint voor ons ook het seizoen. We trappen het nieuwe winterseizoen af met de Winteropening Sölden 2018-2019. In het artikel hieronder lees je alles over de Winteropening.