Kapotte gondel Zugspitzbahn bijna op de grond


Wintersportredacteur

Gisteren is de kapotte gondel van de Zugspitzbahn van het bergstation naar het dal gevoerd. Het heeft in totaal 2 uur geduurd om de gondel zonder problemen via de kabel naar beneden te laten.

Geborgen

Vorige week werd de kapotte gondel geborgen en klaar gemaakt voor transport. Het transport moest ook via de kabel gebeuren, want de gondel is met zijn 2,5 ton te zwaar om per helikopter te vervoeren. Experts moesten de bergingsgondel verwijderen uit de zwaar beschadigde gondel. De kapotte bergingsgondel ligt momenteel nog bij het bergstation. Wanneer ze de overblijfselen van de bergingsgondel naar beneden transporteren, is nog niet bekend.

Transport

Gisteren lag de focus alleen op het veilig naar de vallei brengen van de gondel. Dat bleek geen kinderspel. De katrol moest tijdelijk worden gerepareerd. Met delen van een reserveaandrijving, die men normaal gesproken in grote revisies zouden gebruikt, maakten de arbeiders de cabine klaar om te kunnen transporteren op de bestaande ophangkabel.

Vervolgstappen Zugspitzbahn

Volgende week komt er een hijskraan om de verbrijzelde cabine van de kabel af te halen. Daarna kunnen de experts de kabel onderzoeken op mogelijke defecten. Men is echter optimistisch, tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat er iets aan de kabel mankeert.

Indien dit inderdaad het geval is, begint het wachten tot de nieuwe gondel is geproduceerd. Er wordt alles aan gedaan om voor het einde van het jaar de lift weer werkend te krijgen.