Kaunertaler Gletsjer vanaf vandaag geopend


Wintersportredacteur

Terwijl Tignes gister helaas nog aankondigde dat ze de opening van het skigebied moesten uitstellen, opent de Kaunertaler Gletsjer vandaag wel zijn deuren. De geplande opening van 29 september is doorgegaan en vanaf vandaag kan je dus ook hier genieten van de sneeuw onder je latten of board.

Hard werken

De medewerkers van de Kaunertaler Gletsjer hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om de pistes op tijd geprepareerd te hebben. Met man en macht hebben ze gewerkt en dat heeft resultaat opgeleverd. Vanaf vandaag kan je namelijk weer skiën op de gletsjer. Nog niet alle liften zijn open, maar de eerste afdalingen kunnen in elk geval gemaakt worden.

Pistes worden geprepareerd

De Kaunertaler Gletsjer plaatste gisteren onderstaand bericht op Facebook. Zoals je kan zien, waren ze gister nog bezig met het prepareren van de pistes. Maar geen zorgen, vanaf vandaag zijn de pistes prachtig geprepareerd. En aangezien we langzaam naar de winter toe gaan, liggen ze er elke dag een beetje beter bij!

Kaunertal en Pitztal

We vonden ook nog een leuk weetje voor de Kaunertal-fans onder ons. Als je namelijk een skipas voor 6 of meer dagen koopt, heb je ook toegang tot de Pitztaler Gletsjer en Rifflsee. Dat betekent nog meer pistemogelijkheden op dezelfde pas! Pitztal ligt op iets minder dan 2 uurtjes rijden van de Kaunertaler Gletsjer. Een dagje Pitztal is dus makkelijk te doen vanaf het Kaunertal.

Meer geopende skigebieden

Wil je wel skiën, maar ligt de Kaunertaler Gletsjer niet echt op de route? Niet getreurd, er zijn nog meer skigebieden open. Hieronder nogmaals het schema met welke skigebieden er al geopend zijn of binnenkort opengaan.

Skigebied Startdatum
Hintertuxer Gletscher Hele jaar geopend
Zermatt Hele jaar geopend
Pitztaler Gletscher 15-09-18
Sölden 17-09-18
Kaunertaler Gletscher 29-09-18
Stubaier Gletscher 14-10-18
Engadin St. Moritz 20-10-18
Kitzsteinhorn okt-18
Titlis okt-18