KitzSki vernieuwd en opent komend weekend

Ook in KitzSki gaat het winterseizoen weer van start. Al aankomend weekend kun je er je eerste bochten draaien. Dus, mocht je nog niets gepland hebben? Hup, in de auto richting de Alpen!

Grote investering

Afgelopen winterseizoen heeft de liftmaatschappij KitzSki 50% meer mensen vervoerd dan het jaar daarvoor. Ook afgelopen zomer bleef het bedrijf groeien, ze genereerden een omzet die 5% hoger lag dan het voorgaande jaar. Dit is een groei van 80% als je het vergelijkt met 10 jaar geleden. Door de sterke winstontwikkeling was het mogelijk om voor komend winterseizoen meer dan 22 miljoen euro te investeren in het gebied. Ongeveer 80% van dit bedrag wordt besteed aan de vernieuwing van de liften op de Kitzbüheler Horn.

Familievriendelijk

Na de aanleg van de sneeuwvoorziening in de winter van 2016/2017 zijn er op de Kitzbüheler Horn ook weer vernieuwingen doorgevoerd. De komst van de Audi Quattro Funslope en een Family Park maken het gebied nog geschikter voor gezinnen met kinderen. Daarnaast zijn er twee stoeltjesliften vervangen door een 10-persoons gondel en een zespersoons stoeltjeslift.

Beter maar niet groter

Het hele vernieuwingsprogramma op de Kitzbüheler Horn heeft het motto: ‘Beter maar niet groter’. In die zin voldoen de nieuwe gondellift en de nieuwe stoeltjeslift aan de nieuwste kwaliteitseisen en de nieuwste technologieën, maar de transportcapaciteit neemt weinig toe.

Bezoekersbeperking

Het doel van de liftmaatschappij in Kitzbühel is om van Kitzbüheler Horn een kindvriendelijk skigebied te maken dat niet te druk is met toeristen. Daarom kondigt de maatschappij aan dat zij een maximumaantal bezoekers van 4.000 wintersporters gaan hanteren. Om natuurlijke hulpbronnen te beschermen zijn het aantal pistekilometers niet uitgebreid.

Speciale prijzen Kitzbüheler Horn

KitzSki bewijst dat de hoogste kwaliteit ook met gezinsvriendelijke tarieven gepaard kunnen. Een dagkaart voor de Kitzbüheler Horn gaat voor kinderen €10,- kosten, voor tieners €18,- en voor volwassenen €40,-.

KitzSki eerste in de Alpen

Vorige week schreven wij al dat in Fins Lapland het eerste skigebied van Europa geopend werd dat geen gletsjer heeft. De liftmaatschappij van Kitzbühel opent komend weekend voor het publiek. Zij zijn het eerste gebied zonder gletsjer in de Alpen dat open gaat. De vroege seizoen start word mogelijk gemaakt doordat het gebied sneeuw van vorig jaar heeft opgeslagen.

Op 13 oktober begint het wintersportseizoen op Paß Thurn/Resterhöhe en op 26 oktober is het skigebied van Hahnenkamm/Walde ook gedeeltelijk toegankelijk.