Kitzsteinhorn kleurt wit door sneeuwval en lage temperatuur

Gisteren schreven wij al over de lichte sneeuwval op de Oostenrijkse bergtoppen, waaronder in Königsleiten. Langzamerhand krijgen we uit meerdere skigebieden berichten dat er sneeuw is gevallen. Gisteravond kregen we vanuit Kitzsteinhorn ook bericht dat daar sneeuw is gevallen.

De webcambeelden tonen dat de bergen van de Kitzsteinhorn vanaf 2500 m hoogte witgekleurd zijn. Genoeg om op te kunnen skiën is het helaas nog niet, maar het begint al ergens op te lijken. Het skigebied bij Kaprun gaat medio oktober open voor bezoekers. Om voor een goede sneeuwlaag te zorgen staan nu ook de sneeuwkanonnen te draaien. Het is zo’n 5 graden onder nul op het moment, dus ze kunnen lekker sneeuw blijven produceren.

De sneeuwkanonnen draaien op volle toeren op de Kitzsteinhorn

Het Alpincenter op de Kitzsteinhorn

Helaas gaat het komende week weer warmer worden in Oostenrijk. Voor de rest van de week wordt er ook geen sneeuwval meer verwacht. De temperaturen kunnen in de loop van de week weer oplopen tot 25 graden. De sneeuwpret was dus van korte duur, maar koning winter heeft zich toch al even laten zien. En dat stemt ons hoopvol voor het komende winterseizoen.

Begint het door de recente sneeuwval toch al te kriebelen voor de wintersport? Maak dan kans op een vijf-daagse wintersport naar Fieberbrunn via onderstaand artikel.