Kledingmerk maakt jas met bierkoeler erin

Ja hoor, we hebben weer wat moois voor de gadgetfreak, de alcoholist en de wintersporter tegelijk: de 686 Sixer jacket, een jas met bierkoeler. Geniet van de pistes én van een koud biertje tegelijkertijd. Wat wil een mens nog meer?

Alcohol en wintersport zijn haast onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na een dag skiën of snowboarden hoort een lekker borreltje er eigenlijk bij. En niet alleen na het skiën wordt er gedronken, ook tijdens de rustpauzes wordt er al vaak een alcoholische consumptie genuttigd. Wij promoten skiën met alcohol op natuurlijk niet, maar als je dan toch zo graag je biertjes mee de piste op neemt, dan is de Sixer Jacket van 686 dé perfecte jas voor jou.

Het merk 686

Het merk 686 ontstond in 1992 toen oprichter Mike Akira West tijdens een schoolproject begon met het ontwikkelen van een technische kleding. Sindsdien is het merk flink gegroeid met collecties voor de winter, maar ook met technische kleding en casual kleding. Er is veel speculatie geweest over waar de nummers 686 vandaan kwamen, maar zo spannend is het niet. De nummers corresponderen met data en nummers in Mike’s leven die voor hem veel betekenen. De persoonlijke nummers staat nu echter bekend als merk dat innovatieve kleding ontwikkelt, geïnspireerd op de outdoor cultuur en de bergen. Een van de modellen van het merk is de Sixer Jacket. Hij kwam vorig jaar uit en is nog steeds te koop.

Sixer Jacket

De Sixer Jacket is speciaal gemaakt voor de wintersporter die wel van een biertje houdt. Met z’n features kun je namelijk in de jas je bierblikjes verstoppen én koel houden. De naam komt vast en zeker van een sixpack, maar je kunt er veel meer bier in kwijt dan de zes blikjes. De eerste versie van de jas was een samenwerking tussen 686 en bierbrouwer Pabst Blue Ribbon en wij vonden dat vorig jaar een geweldige reclamestunt. Dit jaar is er weer een nieuw model bij gekomen.

In de jas vind je geïsoleerde zakken die zes biertjes koud kunnen houden op de warmste dagen. Daarnaast is er nog meer plek voor bier dat niet zo lang koud hoeft te blijven. Je hoeft het niet te doen met die kleine blikjes, ook halve liters gaan gemakkelijk mee. In totaal kun je 4,5 liter aan bier meenemen zonder rugzak. Daar moet je de dag wel mee doorkomen toch?

Naast dat het een mooie gadget is, is de jas nog technisch ook. Natuurlijk zijn er betere jassen maar met het infiDRY 10K materiaal is de jas goed waterproof en ademend. Uiteraard zitten er ook handige standaard wintersport features op zoals een vakje voor je skipas en een sneeuwvanger. Het mooiste detail: de antisliplaag op de manchetten (die dingen waar je duim doorheen moet) zodat je bier niet uit je handen glijdt.

De Sixer Jacket op bewegend beeld

Nu je wat plaatjes hebt gezien ben je vast ook wel benieuwd naar wat bewegend beeld. En terecht natuurlijk. Ook dat hebben we voor je. Een complete uitleg van de jas vind je in het filmpje hieronder. Dit is toch goud? Uh… koud natuurlijk.