Met de trein op wintersport

gelezen op: snowplaza.nl

Geen zin om dit jaar de auto te pakken naar je wintersportbestemming en overweeg je met de trein op wintersport te gaan? De trein, waaronder de Ski-Thalys, is al jarenlang een van de populairste vervoersmiddelen naar de wintersport. Heb jij er wel eens aan gedacht om op deze relaxte manier te reizen?

Alpen Express

Steeds meer wintersporters ontdekken de trein als vervoermiddel. Enkele voorbeelden van treinen die naar wintersportgebieden rijden zijn de Krokus Express, de Alpen Express of de Schnee Express. Het reizen met de trein brengt vele voordelen met zich mee:

  • Allereerst bezorgt het reizen met de trein je geen filestress. Als je dagelijks te maken hebt met het fileleed in Nederland, is het wel fijn dat je daar geen last van hebt op het moment dat je op vakantie gaat. Tenzij je in de file komt op weg naar het treinstation…
  • Kinderen vinden de trein vaker veel leuker dan autorijden. Bovendien komen ze aan boord misschien leeftijdsgenootjes tegen waar ze zich mee kunnen vermaken.
  • Het reizen met de trein is erg veilig. Je vermijdt gevaarlijke verkeerssituaties bij slechte weersomstandigheden.
  • De trein is een stuk milieuvriendelijker dan andere vervoersmiddelen.
Sneeuw op de weg

Geen getob met sneeuwval onderweg

Met de trein naar Frankrijk

Wie van plan is deze winter de Franse Alpen op te zoeken tijdens de wintersport, kan gebruik maken van de Ski-Thalys. Deze Thalys rijdt vanaf 21 december 2019 t/m 21 maart 2020 met een directe verbinding vanuit Rotterdam, Amsterdam en Schiphol naar de sneeuw. Voorbeelden van Franse eindbestemmingen zijn Chámbery, Landry en Bourg-St-Maurice. Bij aankomst zou je eventueel nog een kleine afstand met de bus af moeten leggen. Eén ding is in ieder geval zeker, je komt uitgerust aan op je eindbestemming!

Met de trein naar Oostenrijk of Italië

Liever dit jaar toch genieten van de Oostenrijkse gezelligheid of de strakke Italiaanse skipistes? Geen probleem! De wintersportgebieden in Oostenrijk en Italië zijn met één of meerdere overstappen goed te bereiken. Door middel van de Ski-Trein of de Alpen Express sta je binnen een dag op je eindbestemming. Enkele voorbeelden van wintersportbestemmingen met een treinstation zijn Kitzbühel, Ötztal en Zell am See. Heeft het gebied geen treinstation? Boek dan een snelle transfer naar het nabijgelegen skiresort! De Italiaanse skigebieden zijn te bereiken met een transfer vanuit Oostenrijk.

Zell am See piste

Skigebied Zell am See is goed te bereiken met de trein 

Met de trein naar Zwitserland

Zwitserland heeft ook vele prachtige wintersportbestemmingen die een bezoekje waard zijn deze winter. Wanneer je er voor kiest om met de trein naar Zwitserland te reizen, dan kan je de reguliere dagtrein nemen naar Basel of Zürich. Er is ook een mogelijkheid om een nachttrein te nemen, die vertrekt dagelijks vanaf Hannover. Bij aankomst in Basel of Zürich heb je aansluiting op vele wintersportbestemmingen in Zwitserland. Engelberg is een van de bestemmingen die goed te bereiken is met de trein. Binnen neger uur kom je aan op de eindbestemming. Boek je treinticket naar Zürich al vanaf € 40

Met de trein naar Duitsland

Wanneer je toch liever wat dichterbij de Nederlandse grens blijft, dan heeft Duitsland ook mooie wintersportbestemmingen. Deze skigebieden zijn met één of meerdere overstappen te bereiken. Binnen een kleine 5 uur sta je in Willingen vanaf Amsterdam Centraal. Wie iets langer met de trein reist, is binnen 7 uur met één overstap in het Hochschwarzwald-gebied. Je komt aan op Freiburg en vervolgens is het nog een halfuurtje met de bus naar Feldberg. 

Skipiste Winterberg

Binnen enkele uren op de piste in Winterberg met de trein