Nieuwe Apple Watch is voorzien van valdetectie en belt hulpdiensten


Wintersportredacteur

Afgelopen week heeft Apple de nieuwe Apple Watch Series 4 aangekondigd. In dit nieuwe horloge zijn een aantal interessante functies voor wintersporters geïmplementeerd. In de nieuwe versie heeft Apple een valdetectie ingebouwd. Daarnaast is door het grotere scherm de informatie beter af te lezen en de apps zijn hierdoor beter te bedienen.

Valdetectie

Naar onze mening de belangrijkste nieuwe functie voor wintersportvakanties; de valdetectie. Valdetectie maakt gebruik van een versnellingsmeter en gyroscoop van de volgende generatie. Deze combinatie kan krachten tot 32 g meten. Tevens maakt het gebruik van aangepaste algoritmen om een harde val te kunnen herkennen.

Door het traject van de pols en de impactversnelling te analyseren, geeft Apple Watch de gebruiker een waarschuwing na een val. Deze kan worden genegeerd of gebruikt om de hulpdiensten te bellen. Als de Apple Watch gedurende 60 seconden na de melding bewegingloosheid bespeurt, worden de hulpdiensten automatisch gebeld en wordt er een bericht met de locatie verstuurd aan contactpersonen voor noodgevallen. Ideaal dus, mocht het tot een eenzijdig ongeval komen op de piste. Maar bijvoorbeeld ook als de andere partij doorskiet na het ongeval.

Blijf met elkaar in contact

Een andere applicatie die van pas kan komen op de piste is Walkietalkie. Hiermee kun je onderling praten met andere Apple Watch-gebruikers over een dataverbinding of wifi. Met dit systeem is geen sprake van een 1-op-1 telefoongesprek, maar je stuurt elkaar afwisselend spraakberichten. Om deze spraakberichten te kunnen versturen, moeten beide personen beschikken over een geschikte Apple Watch. Daarnaast moeten beide gebruikers toestemming geven om Walkietalkie-contactpersonen te worden. Walkie Talkie werkt op alle Apple Watch-modellen behalve de allereerste generatie.

Over andere handige skitips voor de Apple Watch lees je in onderstaand artikel.

Apple Watch ondersteunt vanaf nu ook Ski Tracks app