Nieuwe gondel Zugspitzbahn komt in december

We hebben er afgelopen maanden al meerdere keren over geschreven: het grote ongeluk met de Zugspitzbahn. Bij het ongeluk vielen geen gewonden, maar het was wel een hele klus om de verwoeste gondel aan de grond te krijgen. Nu hebben we eindelijk positief nieuws: de nieuwe gondel voor de lift wordt in december geleverd.

Zugspitzbahn

De Zugspitzbahn is een nieuwe lift in de Zugspitz Arena. De lift draaide sinds december 2017. Hij bracht de mensen naar de top van hoogste berg van Duitsland. Het ongeluk gebeurde in september 2018. Dat betekent dat de lift nog geen jaar heeft gedraaid. Het ongeluk zelf is al erg genoeg, maar ook het bergen van de lift was geen feest.

Lastige berging

Bij het ongeluk viel een reddingsgondel op één van de gloednieuwe gondels en verwoestte deze volledig. Dit gebeurde ook nog eens op grote hoogte. De verwoeste gondels hingen namelijk op 2.700 meter hoogte op het steilste stuk van de lift. Dit maakte de berging erg lastig. Vanwege het gewicht van de gondel, 15 ton, was berging met een helikopter niet mogelijk. Het was een hele klus, maar uiteindelijk is het gelukt om de gondel aan de grond te krijgen.

(C) Bayerische Zugspitzbahn

Nieuwe gondel bijna klaar

De nieuwe gondel wordt op 17 december 2018 geleverd. Drie maanden na het ongeluk zal de nieuwe gondel worden gemonteerd. Daarna volgen meteen de testen en technische controles. Wanneer de nieuwe Zugspitzbahn precies gaat draaien voor publiek staat nog niet vast. Dat is afhankelijk van de testritten en controles.

Dan maar met de stoeltjeslift

Zolang de nieuwe Zugspitzbahn nog niet draait, zullen de wintersporters het moeten doen met de sleep- en stoeltjesliften.