Nieuwe lift in Tignes vervoert mensen op het dak


Wintersportredacteur

Tignes heeft afgelopen week de nieuwe Grande Motte lift onthuld. De gondel, die je naar het gletsjer skigebied brengt, heeft een upgrade gehad. De nieuwe lift kan nu namelijk niet alleen mensen in de gondel vervoeren, maar ook op het dak! Dus nu kan je ook genieten van het prachtige uitzicht terwijl je op de lift staat. 

Open-top cabine

In slechts 5 minuten brengt de gondel je naar de gletsjer, maar nu op een wel heel speciale manier. Je kan namelijk op het dak van de lift naar boven worden gebracht. Gezien het feit dat het weer in de Alpen ’s winters plotseling en snel kan omslaan, is besloten om het dak alleen in de zomer en lente open te stellen. Zo kunnen ze de veiligheid van de wintersporters blijven garanderen.

In de gondel is plek voor 100 mensen en op het dak kunnen er nog eens 20 extra. Op het dak heb je een prachtig uitzicht op de Franse Alpen. Het is echter niet de eerste open-top gondel. Je kan ook met eenzelfde gondel, maar dan iets kleiner, naar de Dachstein Gletscher. Onderstaand filmpje werd op Facebook geplaatst en laat zien dat je inderdaad op het dak kan staan. In de frisse buitenlucht en genietend van het zonnetje naar boven, heerlijk toch?!

Inauguration du plus grand et du plus haut téléphérique terrasse au monde… et il est à Tignes 🤗🚠

Gepostet von Tignes am Freitag, 28. September 2018

Altitude Experiences

De nieuwe open-top gondellift is onderdeel van een nieuw project, de Altitude Experiences. Dit project is, als alles gaat zoals het moet gaan, volgend jaar mei klaar. Naast de open-top gondel is er een tentoonstelling en een uitzicht platform met uitzicht op de Franse Alpen. Het hele project gaat zo’n 17 miljoen kosten, maar dan heb je ook wel wat.

Opening Tignes uitgesteld

Dit bericht is heel wat vrolijker dan het laatste wat we over Tignes schreven. Door te weinig sneeuw moeten ze de opening van het skiseizoen helaas uitstellen. Meer daarover lees je in onderstaand bericht.

Opening wintersportseizoen op gletsjer in Tignes uitgesteld