Nog dit seizoen nieuwe stoeltjeslift in Les Sybelles

Het Franse skigebied Les Sybelles investeert 7 miljoen euro in een nieuwe stoeltjeslift. Slechts enkele maanden voor de start van het winterseizoen is de bouw begonnen. De nieuwe lift wordt op de Mont Corbier gebouwd.

Nieuwe stoeltjeslift

De nieuwe lift is sneller, comfortabeler en efficiënter op het gebied van energieverbruik. De stoeltjes van de nieuwe lift bieden plek voor maximaal zes personen. Met de komst van de nieuwe lift optimaliseert het skigebied de toegang naar de Pointe de l’Ouillon. In het filmpje hieronder kun je zien hoe de nieuwe lift gebouwd wordt.

[embedded content]

Pointe de l’Ouillon

Pointe de l’Ouillon is een van de belangrijkste delen van Les Sybelles. Het verbindt namelijk zes dorpen met elkaar: La Toussuire, Les Bottières, Le Corbier, Saint-Jean-d’Arves, Saint-Sorlin-d’Arves en Saint-Colomban-des-Villards. Met de verbeterde doorstroom op de Pointe de l’Ouillon, wordt ook de doorstroom van het gebied beter.

Seizoensopening

De nieuwe stoeltjeslift vervangt de oude Corbier stoeltjeslift. De nieuwe lift neemt een hoop positieve veranderingen met zich mee. Naast een verbeterde doorstroming, heeft de nieuwe lift ook minder steunpalen nodig. De lift is, als alles goed gaat, in november klaar. Daarna moeten ze alleen nog de lift testen voordat hij in gebruik genomen kan worden. Het doel is om voor de seizoensopening op 22 december helemaal klaar te zijn.