Nooit meer je ski’s tillen met de Ski2Roll


Wintersportredacteur

In de categorie grappige accessoires hebben we weer wat leuks gevonden. De Ski2Roll is een blok met twee kleine wieltjes eraan, die je bevestigt aan de punten van je ski’s. Zo kan je de ski’s overal naartoe rollen. Dat scheelt heel wat tillen.

Ski2Roll

Eind 2016 kwamen Uwe Skrabs en Steffen Krems met het idee dat het veel makkelijker zou zijn om je ski’s mee te kunnen ‘slepen’. Het tillen van de ski’s blijkt toch voor veel mensen een lastige taak en daarom zochten de heren naar een oplossing. In februari 2017 kwamen ze met het eerste prototype, die ze vervolgens konden gaan testen. Na wat kleine aanpassingen was in mei 2017 het tweede prototype klaar. Na het testen van dit prototype waren de ontwikkelaars tevreden en kon de Ski2Roll op de markt worden gebracht.

Geen beschadigde ski’s of kleding meer

Het dragen van je ski’s kan vervelende gevolgen hebben. Zo kan je skikleding scheuren doordat de scherpe ski’s erin snijden. Sommige mensen vinden het dragen van hun ski’s erg lastig, waardoor het wel eens voorkomt dat ze hun ski’s laten vallen. Nu is dat in de sneeuw niet zo erg, maar als je je ski’s op de stenen laat vallen kan dat ernstige beschadigingen als gevolg hebben. Met de Ski2Roll hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.

Ideaal voor kinderen

Voor volwassenen is het al lastig om ski’s te dragen, maar voor kinderen helemaal. Een paar ski’s en een paar stokken is voor veel jonge wintersporters te veel om vast te houden. Vergeet daarbij niet dat het voor hen al een hele uitdaging kan zijn om op skischoenen te moeten lopen. Je snapt daarom wel waarom ouders vaak de ski’s van hun kinderen dragen. Met de Ski2Roll is ook dat verleden tijd. Met de wieltjes onder de ski’s kan je kind prima zelf zijn of haar spullen dragen.

Kickstarter

Nadat het prototype van de Ski2Roll klaar was, konden ze de Kickstarter gaan lanceren. Ze hadden het prototype met de 3D-printer geprint en hiermee wilden ze de markt op. Afgelopen maand is de Kickstarter officieel de lucht in gegaan. Heel hard loopt het helaas nog niet, dus als je ze een handje wilt helpen, klik dan hier om naar de website van de Kickstarter te gaan.

Je ski’s liever gewoon zelf dragen?

Mocht je nou toch liever je ski’s zelf willen dragen, dan kan dat natuurlijk ook. Waarom zou je je ski’s saai op je schouder dragen als er zoveel leukere manieren zijn? Bekijk het filmpje in het onderstaande bericht voor wat inspiratie!

Uitleg: hoe draag je ski’s?