Oostenrijkse gletsjers zeer ijzig door gebrek aan sneeuw

De voorspellingen dat het afgelopen week en deze week zou gaan sneeuwen zijn niet uitgekomen. Telkens weer schuift de sneeuw weer een paar dagen op. Dat het niet heeft gesneeuwd zie je nu ook echt duidelijk terug op de gletsjers. Als je daar gaat skiën moet je zorgen dat je ski’s goed geslepen zijn. 

Weinig sneeuw

De laatste keer dat het in Oostenrijk gesneeuwd heeft is zo’n twee weken terug. Daar viel toen wel wat sneeuw, maar niet heel veel. Een week ervoor viel er ook al een laagje sneeuw. De laatste echt noemenswaardige sneeuw stamt echter uit augustus. In de periodes tussen de sneeuwval is het zeer warm geweest in de Alpen. Ook de afgelopen week steeg het kwik. Dat maakt dat veel van de sneeuw alweer verdwenen is.

IJzige pistes

De uitblijvende sneeuwval en de hoge temperaturen maken dat de pistes zeer ijzig zijn. Een vereiste zijn dan in ieder geval goed geslepen ski’s en een goede skitechniek. Voor de skiracers die nu voornamelijk te vinden zijn op de gletsjer zijn de condities uitdagend, maar wel een ontzettend goede training. Wij wensen iedereen die aan het trainen is in ieder geval veel plezier.

Beelden van de gletsjers

Hieronder enkele webcambeelden, foto’s en een video van de gletsjers.

Hintertuxer Gletscher

Skileraar Vincent Hemelaar was de afgelopen dagen op de Hintertuxer Gletscher aan het skiën: “Ik ben een beetje geschrokken van de omstandigheden.” En dat snappen we als je naar de onderstaande video en foto’s kijkt.

Stubaier Gletscher

Ook op de Stubaier Gletscher zie je het ijs duidelijk. Geen mooi gezicht.

Kitzsteinhorn

Hetzelfde geldt voor de Kitzsteinhorn. Ook daar heeft het er weleens beter uitgezien.

Pitztaler Gletscher

Op de Pitztaler Gletscher zien we op de webcams niet zoveel ijs, maar dat er sneeuw nodig is mag duidelijk zijn. Dat zie je heel goed aan het strookje sneeuw onder in beeld.

Laat die sneeuw maar komen wat ons betreft! Wij zitten over twee weken in Sölden en een beetje verse sneeuw lijkt ons wel wat!