Openingsdata skigebieden: hier vind je ze

Ondanks de warme oktobermaand zijn veel skigebieden bezig met het komende winterseizoen. De eerste openingsdata van een aantal skigebieden zijn dan ook alweer even bekend. Daarom hebben wij ze voor het gemak even voor je op een rijtje gezet.

Het ene skigebied opent in oktober, het andere in december. Voor veel Nederlandse wintersporters is de aftrap van het winterseizoen pas in de kerstvakantie, maar mocht je toch al eerder willen dan heb je wellicht wat aan de lijst hieronder. We hebben de openingsdata van de populairste skigebieden onder Nederlanders op een rij gezet.

Openingsdata

Maar…

De openingsdata die in de tabel hierboven staan, staan niet voor 100% vast. Skigebieden zijn altijd afhankelijk van het weer en de hoeveelheid sneeuw die valt. Ze doen er alles aan om de openingsdatum te halen, maar soms kunnen ze er niks aan doen. Als er te weinig sneeuw ligt, kunnen ze ervoor kiezen om de opening uit te stellen. Dat gebeurde al eerder dit seizoen: Tignes en Sölden gingen allebei later open vanwege te weinig sneeuw. Als je vroeg op wintersport gaat, is het dus slim om altijd even te checken of het gebied wel echt al open is.

Komend weekend

Zoals je kunt zien in de tabel zijn er twee gebieden die komend weekend al opengaan: Cervino in Italië en St Moritz in Zwitserland. Beiden hebben op hun website aangekondigd dat de opening ook daadwerkelijk doorgaat. Check de website van Cervino en St. Moritz voor meer informatie over de openingstijden komend weekend.

Herfst

Behalve als je naar Cervino en St Moritz gaat, moet je nog wel even wachten tot je in bovenstaande skigebieden kunt skiën. Maar goed nieuws, een aantal gletsjers zijn wel al open om te skiën.