Openingsdata van Chamonix zijn bekend


Wintersportredacteur

De Compagnie du Mont Blanc heeft de openingsdata van de Chamonix Valley skigebieden voor het seizoen van 2018/2019 aangekondigd. Helaas kunnen niet alle skigebieden open dit seizoen. De top van de Les Grands Montets en de Panoramic Mont Blanc blijven dit jaar gesloten. Deze zijn door de brand begin deze maand niet bereikbaar met de lift. 

Ondanks brand toch open

Eerder deze maand schreven wij over de brand die het Lognan tussenstation op Les Grands Montets trof. De Compagnie du Mont Blanc kondigde direct na deze brand aan dat zij de intentie hebben om het skigebied toch te openen komend winterseizoen. Ze hebben nu bevestigd dat dit inderdaad het geval gaat zijn. De Plan Joran gondel brengt de wintersporters nu de Argèntiere op. De Pierre à Ric afdaling is ook begaanbaar deze winter.

Top Grand Montets onbereikbaar

Afhankelijk van de sneeuwcondities is het plan om vanaf 17 november tijdens de weekenden gedeeltelijk open te gaan. De opening van het gehele gebied gaat rond 7 december plaats vinden. Helaas is de top van de Grands Montets onbereikbaar met een lift deze winter. De Compagnie du Mont Blanc is samen met lokale berggidsen de mogelijkheden aan het bekijken om verschillende skitochten te organiseren voor ervaren skiërs en snowboarders. Dit zullen off-piste tochten worden die vanaf de 3300 m hoge top beginnen.

Aiguille du Midi

Door problemen met de draagkabel heeft de Aiguille du Midi lift afgelopen zomer meerdere malen niet kunnen functioneren. Compagnie du Mont Blanc heeft aangekondigd dat de lift dit winterseizoen weer naar behoren gaat functioneren. Hierdoor is de Vallée Blanche off-piste route ook weer bereikbaar.

Brand lift Chamonix

Aan het begin van deze maand ontstond er een grote brand in het middenstation van de Les Grands Montets gondel. Lees hier meer over in onderstaand artikel.

Bekende gondel in Frans skigebied Chamonix in brand