Pistes op Kitzsteinhorn vanaf vandaag vandaag open

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Kitzsteinhorn! Vandaag is het wintersportseizoen op de gletsjer begonnen. De Kitzsteinhorn is de derde gletsjer die open gaat voor wintersporters.

Webcambeelden

De webcambeelden laten zien dat de liften in bedrijf zijn. Op de pistes zelf zijn er ook al wat mensen te zien die de eerste afdalingen van het seizoen maken. Beide rode pistes en de blauwe ‘oefenpiste’ zijn geopend voor het publiek.

Omstandigheden

Het landschap rondom het skigebied toont nog redelijk kaal zonder al de sneeuw dat er normaal gesproken ligt. Maar de pistes liggen er mooi bij, dus de liefhebber kan in ieder geval zijn eerste meters op de ski’s maken. Momenteel is het ongeveer 5 graden op de gletsjer en is het gedeeltelijk bewolkt. De omstandigheden zijn dus prima om een dagje te skiën.

Skipas

De mensen die een seizoenkaart hebben moeten voor vandaag nog een aparte skipas kopen. De seizoenkaarten gaan namelijk vanaf morgen in. Een dagkaart kost als je vanaf 8.00 de hele dag wilt skiën €50,-.

Rest van de gebieden

De andere skigebieden rondom Kaprun kunnen door de lagere ligging voorlopig nog niet open. Volgens de planning gaat de Schmittenhöhe op 30 november open voor de wintersportliefhebbers.

Andere gletsjers

Aan het begin van de maand gingen twee andere gletsjers al open. De Stubaier Gletscher is sinds 6 oktober open. En na lang wachten kon het skigebied in Sölden al op 3 oktober zijn deuren openen.