Schlossalm vernieuwt en richt zich op jonger publiek


Wintersportredacteur

Onlangs presenteerde de Gasteiner Bergbahnen het skigebied ‘Schlossalm Neu’. De regio gaat voor 2020 rond de 85 miljoen euro investeren in het skigebied. Dit wordt voornamelijk besteed aan modernisering. Hiermee wil het gebied een jonger publiek aantrekken. Wie zien wij dit jaar in het vernieuwde gebied?

Schlossalmbahn

In Bad Hofgastein gaat vanaf 1 december de nieuwe Schlossalmbahn in bedrijf. De nieuwe gondel kan 3000 mensen per uur naar boven brengen, dit is het dubbele van wat het voorheen was. De lift moet drie liften vervangen, de oude kabelbaan, een dubbele stoeltjeslift en een vierpersoons stoeltjeslift. Na het winterseizoen zullen deze drie liften verdwijnen. Het feit dat het Gasteinertal op meer show en entertainment inzet in de toekomst, was al duidelijk in de presentatie van de Schlossalm-plannen. Het skigebied wil moderner en jonger worden.

Sneeuwzeker

Om het hele gebied van voldoende sneeuw te kunnen voorzien, is er afgelopen zomer een opslagmeer gebouwd met 150.000 kubieke meter opslagruimte. Het is de bedoeling dat zowel het dal als de top snel voorzien wordt van sneeuw. Tevens heeft het gebied toestemming gekregen voor 20 hectare extra skipistes. Een deel van deze pistes kan dit seizoen in gebruik genomen worden, hiermee worden de eerste stappen gezet naar het middenstation.

Planning

De bouwwerkzaamheden aan de Schlossalm lopen nog op schema. Onlangs zijn de laatste liftpalen gemonteerd. De kabel voor de tweede sectie wordt in september nog geplaatst. Midden november wordt de lift officieel opgenomen in het skigebied.

Meer jonger publiek aantrekken

Door middel van moderne architectuur probeert het gebied jonger publiek aan te trekken. Het dalstation is een optisch highlight. Alle gevels van het gebouw zijn transparant gemaakt door middel van ramen te plaatsen. Naast het vertrekpunt van de lift vind je in het dalstation een sportwinkel, een restaurant, skiverhuur en -opslag en een skischool.

Waar ligt de Schlossalmbahn?

Bezwaar

In de aanloop van het project maakte een buurman bezwaar tegen de bouw van de lift. Dit bezwaar heeft de buurman uiteindelijk ingetrokken. Hierover schreven wij in onderstaand artikel.

Groen licht voor mega investering Gasteinertal: Schlossalmbahn