Schlossalmbahn in Bad Hofgastein afgelopen weekend geopend

Afgelopen zaterdag is de nieuwe Schlossalmbahn in Bad Hofgastein in bedrijf gegaan. De nieuwe lift vervangt de sleeplift en twee stoeltjesliften die voorheen de bezoekers naar boven brachten. Hiermee is het aantal personen dat naar boven kan verdubbeld naar 3.000 passagiers per uur. De infrastructuur rondom de lift is ook verbeterd met een bushalte en een toegangsweg.

Enige weg naar de top

Er werd afgelopen zaterdag een open dag georganiseerd bij de nieuwe lift. Hier kwamen zowel de lokale bevolking als de eerste skiërs op af. In het voorjaar worden de drie oude liftverbindingen afgebouwd. Daarmee is de Schlossalmbahn de enige verbinding naar de top van de berg. Voorheen konden er 1400 passagiers per uur naar boven, dit is nu dus meer dan twee keer zoveel.

Bad Hofgastein investeert

Het skigebied is tot 2020 nog bezig met investeringen in het gebied, in totaal kosten alle vernieuwingen zo’n 85 miljoen euro. De inwoners van het gebied en de vakantiegangers betalen in totaal 3 miljoen euro mee aan de vernieuwingen. Naast de komst van de lift is de infrastructuur rondom het dalstation ook aangepakt. Er zijn nieuwe winkels en een skidepot gecreëerd. De parkeergarage en een goede toegangsweg zijn positieve impulsen voor het skigebied. Het skigebied zelf wordt nog met zo’n 20 hectare aan pistes uitgebreid en ook de sneeuwvoorziening wordt verbeterd.