Schokkerige video’s zijn verleden tijd met de nieuwe GoPro Hero7


Wintersportredacteur

Afgelopen week waren er al wat geruchten over de specificaties van de nieuwe GoPro. Gisteren zijn deze geruchten bevestigd tijdens de onthulling van de Hero7. Voor deze serie zijn er 3 verschillende camera’s ontwikkeld, de Hero7 Black, Hero7 Silver en de Hero7 White. De drie camera’s verschillen onderling in kleur en in specificaties.

GoPro Hero7 Black

Het topmodel uit deze serie is de Hero7 Black, die €429,99 moet gaan kosten. Met zijn 12 megapixel camera schiet hij 4k beelden met 60 frames per seconde (fps). GoPro heeft in dit model Hypersmooth ingebouwd, de nieuwste vorm van digitale stabilisatie die door hen is ontwikkeld. Daarmee zouden schokkerige video’s voorbij moeten zijn en wordt een stabilizer min of meer overbodig. Voor slowmotion beelden kun je kiezen tussen 2.7k op 120 fps en 1080p op 240 fps. Er zijn veel verschillende externe aansluitingen mogelijk, zoals een externe microfoon voor beter geluid. De Hero7 Black is de enige camera uit de serie die een uitwisselbare batterij heeft. Ook heeft deze variant livestreaming ingebouwd, zo kan je direct je afdaling delen op Facebook.

[embedded content]

GoPro Hero7 Silver

De goedkopere variant van de Hero7 Black heeft een paar functies minder meegekregen, maar is dan wel wat goedkoper. Deze variant heeft geen Hypersmooth functie meegekregen. Daarnaast kan het ook geen HDR opnames maken, geen livestreams doorzenden en is niet voorzien van het indicatiescherm aan de voorzijde. De basisfuncties blijven verder hetzelfde, de limiet vanuit GoPro is op 4K met 30 fps ingesteld. Dit model is €100 goedkoper dan de Black en kost €329,99.

GoPro Hero7 White

Het goedkoopste model uit deze serie is de Hero7 White. Net zoals de Silver variant heeft deze uitvoering geen scherm aan de voorkant en zijn de functies nog iets verder ingeperkt. Deze camera heeft een 10 megapixel camera en filmt in 1080p op 60 fps. Hier is de prijs uiteraard ook naar, de ‘budget’ variant kost €219,99

[embedded content]

One million dollar challenge

GoPro wil een highlight video gaan maken en heeft hiervoor de hulp nodig van jou. Al het beeldmateriaal wat je hebt gemaakt met de GoPro Hero7 Black willen zij graag ontvangen. Hiervoor stelt GoPro $1 miljoen beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld over iedereen waarvan beeldmateriaal is gebruikt in de uiteindelijke video. Deze actie loopt tot 9 december 2018. Voor meer informatie over deze actie kijk je hier.

Alle modellen zijn vanaf nu voor te bestellen. Op 2 oktober 2018 liggen de eerste modellen in de winkel.

Andere gadgets tijdens je wintersportvakantie

GoPro is natuurlijk niet het enige merk dat gadgets aanbiedt voor wintersportvakanties. In onderstaand artikel vind je andere gadgets die van pas kunnen komen tijdens de wintersport.

5x toffe gadgets voor tijdens je skivakantie