Seizoensopening in Kitzbühel gaat ondanks hoge temperaturen door

Komend weekend vindt ook de seizoensopening in Kitzbühel plaats. Het is het eerste gebied zonder gletsjer in de Alpen dat opengaat. Met behulp van snowfarming is het gelukt om de pistes van een goede sneeuwlaag te voorzien. Het skigebied zelf is heel enthousiast, maar er zijn ook mensen die minder blij zijn met de vroege opening.

Seizoensopening in Kitzbühel

Net als bij veel andere gebieden die vroeg in het seizoen opengaan, is niet meteen het hele gebied geopend. Komend weekend kun je vanaf 08:30 uur de eerste afdalingen maken op de Resterkogel/Pass Thurn, maar alleen nog dit weekend. Vanaf het weekend van 20 oktober kun je hier dagelijks skiën.

Vanaf vrijdag 26 oktober gaat ook het gebied bij de Hahnenkamm-afdaling open. De eerste paar weken geldt ook hier dat je er alleen in het weekend kunt skiën. Vanaf 24 november is ook dit gedeelte van het skigebied dagelijks geopend. De opening van de rest van het Kitzski-skigebied is afhankelijk van de sneeuwval.

Skiën en wandelen

Niet alleen in Nederland is het erg warm voor de tijd van het jaar. Ook in Oostenrijk hebben ze te maken met hoge temperaturen. Beneden in het dal wordt voor dit weekend 20-24 graden voorspeld. Ondanks de hoge temperaturen, hebben ze besloten de seizoensopening in Kitzbühel toch door te laten gaan. ‘Skiën of wandelen, beiden is mogelijk’, schrijft Kitzbühel in onderstaand Facebookbericht. Daarom zijn er ook dit weekend nog liften voor de wandelaars geopend.

Kritiek

Die Tiroler Grünen, een politieke partij in Oostenrijk, is niet blij met de vroege seizoensopening in Kitzbühel. Dat mensen kunnen skiën als het 20 graden is, zal vraagtekens oproepen. De Grünen zeggen dat het imago van de hele regio hierdoor wordt aangetast. Want hoe goed kan het voor het milieu zijn?

Kitzbühel heeft hierop gereageerd met het feit dat ze sneeuw van vorig jaar gebruiken. Hier is niks mis mee, vinden ze. En er is genoeg animo voor om zo vroeg open te gaan. Vorig jaar hebben ze in het openingsweekend 2.000 wintersporters geteld, uit binnen- en buitenland. Hierdoor verwachten ze dat de kritiek wel mee zal vallen. Op de onderstaande video zie je hoe het er vorig jaar bij de opening uitzag, toen namen onze collega’s van Skinachrichten je mee van de piste.

200 dagen per jaar geopend

Door de vroege opening is Kitzbühel nu minimaal 200 dagen per jaar geopend.