De Kampioen Après-Skiër

Wat is er mooier dan met je vrienden de bergen op. Nog lichtelijk moe omdat je de nacht ervoor tot laat bent doorgegaan in het dorp. Niet iedereen heeft het gehaald en de samenstelling van de groep verandert elke dag een beetje. Aan het eind van de middag zijn jullie weer compleet als het eerste drankje weer besteld wordt in en van de levendige après-ski locaties. Voor jou is wintersport een feest, je bent namelijk een Kampioen Après-skiër.

Niet al te duur

Je voelt je nog jong en daarnaast is uitgaan niet goedkoop. Je zoekt daarom een goede deal voor je wintersportvakantie. Een leuk appartement die je het liefst met je vrienden kan delen is ideaal. Oostenrijk is natuurlijk beroemd om zijn Après-ski en daarbij ook nog eens zeer vriendelijk voor de portemonnee. 

Tot diep in de nacht

Een skidorp moet wel de nodige kroegen en clubs in de buurt hebben en de mogelijkheid om je met een skibus te verplaatsen, Rijden met een biertje op is namelijk “not-done” en de clubs liggen meestal iets verder weg uit de dorpen zodat er geen geluidsoverlast is.

Laatste lift naar beneden

Soms pak je de lift omhoog om direct te genieten bij een van de berghutten. Muziek erbij en je bent zo een paar uur verder. Van skiën komt dus niet elke dag wat terecht en dan neem je ook weer de laatste skilift naar beneden om daar door te gaan met het feest. 

Type piste

Wintersport kunnen beleven met vrienden en nieuwe vrienden maken is natuurlijk erg belangrijk. Daarom is het erg belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in het gebied. Veel variatie in pistes is dan ook gewenst.  Van blauwe lange afdalingen tot de spanning van een zwarte piste. Niet al te veel vlakke delen voor de snowboarders en een funpark is altijd mooi meegenomen zodat er nog wat leuke fotos’ en videos geschoten kunnen worden.

Top 5 skigebieden voor
de Kampioen Après-Skiër

1. Zillertal Arena, Oostenrijk

Als eerste noemen we natuurlijk de het gebied waarbinnen de  Nederlandse “enclave” Gerlos zich bevindt.  Houd je er van om om 4 uur ‘s middags in je skipak de polonaise te lopen dan ben je in Gerlos aan het juiste adres. Vele cafés en disco’s hebben Nederlands personeel en er treden regelmatig Hollandse DJ’s en andere artiesten op voor de hossende menigte. Het langgerekte gebied bevindt zich op een bergrug die zo’n 20 km lang is en herbergt 143 kilometer aan piste.  Eten is Oostenrijks goed met lekkere Schnitzels, kip en friet. Zo heb je weer voldoende energie om de avond in te gaan.

2. Ski Arlberg, Oostenrijk

Ski Arlberg behoort tot een van de toplocaties om te skieen in Oostenrijk. Dit komt voornamelijk door zijn ligging die er voor zorgt dat dit gebied een stuk meer sneeuw krijgt dan andere gebieden in Oostenrijk. Hierdoor heb je vaak sneeuw tot in het dal en zijn dalafdalingen bijna altijd mogelijk. Voor de Après-Ski moet je in Sankt Anton am Arlberg zijn. Het is een prachtig dorp met een uitdagend skigebied en de après-ski is bijna niet te evenaren. Het beroemde Mooserwirt is dé après-ski tent van de Alpen. Hier gaat het dak er elke dag vanaf, maar ook als je ’s avonds nog los wilt gaan dan zijn er genoeg opties!

3. Sölden – Ötztal Arena, Oostenrijk

Door de aanwezigheid van twee gletsjers heeft dit gebied naast een bruisend nachtleven ook zeer goede wintersport condities.  Sta je vroeg op dan heb je bijna het gehele gebied voor jezelf omdat de meeste wintersporters hier liever uitslapen. Sölden heeft een enorm diverse après-ski en hier is het niet Nederlands wat domineert. Grote evenementen, gezellige clubs en kroegen en zelfs  paaldansclubs in Sölden zorgen ervoor dat je je hier nooit hoeft te vervelen. Het gebied is vrij uitdagend en dus niet meteen favoriet bij beginners, toch leren deze snel hun weg te vinden.

4. Silvretta Arena, Oostenrijk

Ischgl in Oostenrijk en  Samnaun in Zwitserland vormen samen de Silvretta Arena. Door de ligging bij Zwitserland is het wel een wat duurder gebied maar je krijgt er enorm veel voor terug. Moderne liften en andere faciliteiten en door de hoge ligging perfecte sneeuwcondities tot zelfs laat in het seizoen. Toch zal niet iedereen de gehele dag op de pistes te zien zijn omdat Ischl zeer bekend staat om zijn Après-ski.  Dit begint al ‘s middags op de berg bij de Paznauner Taya en ’s avonds gaat het verder in het dorp.

5. Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Oostenrijk

Ook ons laatste gebied ligt, verrassend, in Oostenrijk. Door de samenvoeging van meerdere gebieden is het  gebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ontstaan. Van de 270 kilometer piste is het merendeel blauw. Je kan dus heerlijk relaxed je afdaling maken en je daarna settelen in een van de hutten.
Voor après-ski zijn zowel Saalbach als Hinterglemm fantastische bestemmingen en je hebt er enorm veel keus: op de berg en in het dal, van de middag tot diep in de nacht. Hier kun je bijna 24 uur per dag feesten, De meeste gelegenheden zijn Nederlands en je zal ook voornamelijk Nederlanders vinden in deze dorpen.

Advertentie