De Family Guy / Moeder de Gans

Voor jou is de wintersport compleet als het gehele gezin het naar de zin heeft. In de ochtend vereist het wat planning om iedereen op tijd wakker te maken en de kinderen naar de juiste skiles te krijgen, maar zodra ze beginnen kijken ze al niet meer naar je om. Een fijn moment om een dagdeel door te brengen met wat oudere familieleden op de pistes. In de middag weer met zijn allen de berg op, waar de jongste laat zien wat er vandaag geleerd is.
Je kan geen betere vakantie voorstellen dan wintersport met het gehele gezin, je bent echt een Family Guy.

Advertentie

Een skidorp vol faciliteiten

Wintersport is ideaal voor een gezin omdat er zoveel te doen is en je niet elke dag activiteiten hoeft te bedenken. Kindvriendelijke skidorpen hebben naast de mogelijkheden tot skilessen in het dorp ook vele andere faciliteiten om iedereen bezig te houden. Een zwembad, rodelen, en goede restaurants waar kinderen welkom zijn,  

Gespecialiseerde skilessen

Je zet je gezin niet zomaar af bij de eerste de beste skileraar. Je wilt zeker zijn dat het goed geregeld is en er alle kennis in huis is om ook de jongste de technieken goed aan te leren. Je bent op zoek naar een gebied die dit alles aan kan bieden en waar er speciale les-pistes zijn ingericht.

Moderne liften

Oude liften waren nog wel eens eng om in te komen, zeker voor de allerkleinsten. Nieuwere en moderne liften zijn hier veel beter op ingesteld. Ze vertragen of stoppen voor het instappen en je kunt er makkelijk instappen. Gondels zijn perfect en het personeel is vriendelijk om even te helpen als het hele gezin in wilt stappen.

Type Pisten

Voor je wintersport ben je op zoek naar een gebied met dalafdalingen tot in het dorp en veel groene en blauwe pistes. Brede pistes zijn lekker zodat je niet steeds achterom hoeft te kijken of er geen snelheidsduivel op de kinderen afstormt.  Veel skigebieden hebben ook een kinderpark waar kinderen al spelenderwijs hun techniek kunnen verbeteren. Maar niet alles draait om hen dus het gebied moet ook genoeg uitdaging voor jezelf bieden.

Top 5 wintersportgebieden voor
de Family Guy

1. Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk

Dit gebied is al jaren verkozen als meest kindvriendelijk skigebied voor alle leeftijden. De dorpen hebben allemaal een kinderland en restaurants ingericht voor gezinnen.  Serfaus is het meest levendige dorp in dit gebied. Met de extra kinderopvang hier en de mascottes die je telkens tegenkomt hebben de kinderen altijd wat te doen. Daarnaast biedt het gebied ook veel voor volwassenen en kan je je ski-hart hier geheel ophalen. 

2. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Oostenrijk

Het grootste voordeel van Skiwelt is de ligging. Je hebt namelijk geen zin om met het hele gezin in de auto volgepakt voor de wintersport eindeloos door de alpen te touren.  Bij München ga je net de grens over en je staat direct in het dorp. Bijna elk dorp kent dalafdalingen die door de kunstmatige besneeuwing vrij sneeuwzeker zijn. Voor de wat ouderen zijn nachtskiën en rodelen leuke activiteiten om de wintersport afwisselender te maken. Onze favoriet blijft Ellmau. Een kleiner dorp met zwembad, veel faciliteiten maar nog steeds een authentiek gevoel.

3. Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Oostenrijk

Dit gebied ligt bijna net als onze gehele top 5 in Oostenrijk. Het is een zeer uitgestrekt gebied met enorm veel variatie. De vele vlakke blauwe pistes maken het zeer geschikt voor kinderen maar als puber of volwassene heb je ook genoeg pistes waar je de spanning op kan zoeken. Voor kinderen is er skiles in eigen taal. De skischolen hebben allemaal hun eigen kinderlanden en faciliteiten. Spelenderwijs leren de kids hier skiën. 

4. Zell am See-Kaprun, Oostenrijk

Zell am See-Kaprun heeft als grote voordeel dat het erg sneeuwzeker is door de aanwezigheid van de Kitzsteinhorn gletsjer. Jongeren kunnen zich uitleven in de verschillende funparks terwijl de jongsten terecht kunnen in het kinderland bij de Glocknerwiese. Zell am See heeft de meeste faciliteiten. Zo is daar ook een zwembad en mogelijkheden tot rodelen.

5. Kleinwalsertal, Duitsland en Oostenrijk

Geen zin om te lang in de auto te zitten maar toch op zoek naar een goed kindvriendelijk skigebied? Dan is Kleinwalsertal een perfect compromis. Met slechts 800 kilometer vanuit Utrecht sta je in al snel op de piste. De pistes zelf zijn vrij vlak en voornamelijk eenvoudig dus ideaal voor een beginnend gezin. De dorpen waaruit dit gebied bestaat zijn nog vrij authentiek en organiseren genoeg activiteiten om iedereen een overvolle vakantie te laten beleven. 

Advertentie