De Ultieme Spanningszoeker

Op zoek naar de volgende shot adrenaline zoek je het dichtstbijzijnde funpark op. Ondertussen wil je die ene off-piste afdaling eens proberen waar je over gehoord hebt. Niet veel gingen je voor en er zijn nog maar weinig tracks in de sneeuw te zien. De Gopro op je helm gaat aan en je gaat er voor. Je bent immers de ultieme spanningszoeker.

Advertentie

Dag vol adrenaline shots

Je neemt de “sport” in wintersport serieus, dus bij het kijken naar de kaart ben je als eerste op zoek naar de locaties van de verschillende funparks waar je het meeste uit jezelf kan halen. Je dag bestaat uit het nemen van risico’s maar ken kent je eigen grenzen goed en leert telkens wat bij.

Snelle afdalingen

Je meet graag je prestaties en een nieuw record is je doel. Een snelle afdaling laat het bloed door je lichaam pompen en is de reden waarom je op de piste staat.  Een gebied moet dus minimaal enkele steile afdalingen hebben waar je met een steeds betere techniek sneller vanaf kan komen. 

Funpark voor de tricks

Na een snelle afdaling vind je het leuk je te settelen bij een funpark. Vaak samen met vrienden zodat er wel wat mooie video’s geschoten kunnen worden.  De aanwezigheid van een maar liever meerdere funparks is dus essentieel voor een skigebied. Zitten bij een berghut is maar saai dus je hebt een goed gevulde rugzak met drinken en snacks die daar uit de tas komen.,

Type Pisten

Je bent voornamelijk op zoek naar steile afdalingen en een goede off-piste mogelijkheid mag niet ontbreken. Een blauwe piste is een noodzakelijk kwaad om je van A naar B te brengen of om even te relaxen tussen de thrills door. Vaak neem je dezelfde piste om het net even sneller, beter of anders te doen.  Brede pistes zijn ook belangrijk zodat de vakantiegangers je niet tot last zijn.

Top 5 wintersportgebieden voor
de Ultieme Spanningszoeker

1. Serre Chevalier, Frankrijk

Voor een groot uitdagend gebied komen we uit in Frankrijk. Serre Chevalier is een rustiger gebied met veel uitdagende afdalingen. De offpiste mogelijkheden zijn divers en het is ook mogelijk om verschillende freeride-dagen te boeken. Er zijn verschillende snowparks over het gebied te vinden maar echte liefhebber strijkt neer net boven Villeneuve met 3 hectare aan spanning voor elk niveau. De prijzen in het gebied zijn zeer vriendelijk.

2. Bardonecchia, Italië

Bardonecchia is geheel onterecht niet een van de bekendste gebieden, maar dit heeft als voordeel dat de pistes niet enorm druk zijn. Het gebied is vrij zeker en heeft ook enkele Olympische wedstrijden gehad tijdens de spelen van 2006. 50% van de pistes zijn rood of zwart wat uitdagende afdalingen geeft. Er zijn enorm veel mooie off-piste afdalingen door de bossen. Het funpark bij Melezet is verdeeld in gebieden voor ervaren en minder ervaren sporters en heeft een enorm geluidssysteem om alles te voorzien van muziek. Het gebied is met 1 km vanaf de snelweg zeer goed bereikbaar.  De prijzen zijn een stuk lager dan andere skigebieden en dat is tijdens wintersport zeer goed meegenomen.

3. Laax – Flims – Falera, Zwitserland

Laax is meermaals verkozen tot beste snowpark in Europa en dat is niet onterecht. Laax is dan ook de locatie voor prestigieuze sportevenementen zoals Burton European Open.  De grootste pipe ter wereld kan je hier ook vinden. De Vorab Gletsjer is onderdeel van dit gebied waardoor het zeer vroeg in het seizoen open gaat en het gebied is door zijn hoogte zeer sneeuwzeker.  De beroemde P60 afdaling zal elke snelheidsduivel tevreden houden. De goede faciliteiten maken dit gebied wel de duurste in onze lijst.

4. Monte Rosa, Italië

Monte Rosa is een hoog sneeuwzeker skigebied. Door de vele bomen is dit gebied ook minder vatbaar voor wind waardoor de pistes er altijd goed bij liggen. Ook is het gebied rustig en relatief goedkoop. Het gebied is zeer geliefd bij freeriders en biedt zelfs de mogelijkheid tot helicopter dropping, een ultieme ervaring voor een spanningszoeker.

5. Sölden – Ötztal Arena, Oostenrijk

Ook in oostenrijk kunnnen spanningszoekers aan de trekken komen. Sölden biedt naast een groot gebied ook voldoende offpiste mogelijkheden en een snowpark aan. Er zijn weinig vlakke stukken dus snelheid is hier geen probleem. Zeker als je met meerderen gaat en niet iedereen zo avontuurlijk ingesteld is, is dit skigebied een goede middenweg zonder al te veel in te leveren op de spanning.. Het grote voordeel, de Apres-ski is hier oostenrijks en uitbundig. een goede uitlaatklep na de shots adrenaline.

Advertentie