De Luxe Mooiweerskiër

Het is nog vroeg dus je draait je nog even om, Pas als de eerste zonnestralen het dal bereiken sta je op om te genieten van een goed ontbijt.  De zonnebrand gaat mee als je later de piste op gaat. Je doet het rustig aan en zit het liefst enkele malen per dag lekker onderuit bij een berghut of restaurant. Als het weer tegenzit zijn er genoeg andere activiteiten, maar jezelf onder laten sneeuwen op de piste is daar niet een van. Je bent namelijk een Luxe Mooiweerskiër

Advertentie

Wintersport is vakantie

Wintersport is voor jou in de eerste plaats een vakantie. Een goed hotel of appartement, een skidorp met ruimte faciliteiten en moderne liften en pistes. Je bent dan ook niet van plan lange dagen te maken en zoekt naar een goede balans tussen sport, wellness en rust. 

Zonnige zijde van de berg

Jij weet als geen ander dat de zon aardig hard kan schijnen tijdens de vakantie en je zoekt dan ook graag dorpen uit die een gunstige ligging hebben ten opzichte van de zon. Je wilt namelijk niet de gehele dag in de schaduw van een bergrug zitten. Ook is in het voor en naseizoen beter omdat de zon dan wat hoger staat en als bijkomend voordeel is het ook nog rustiger op de pistes.

Wellness en andere activiteiten

Omdat het niet altijd even goed weer is ben je op zoek naar gebieden die net even wat meer bieden dan wintersport alleen. Gaan polonaise of kroegentocht maar na al die kou is een sauna natuurlijk meer dan welkom. Je weet dat dit alle met een prijs komt maar dat heb je er ook voor over. 

Type pisten

Hoger gelegen gebieden hebben vaker betere condities. Ook als de zon lekker schijnt wordt de sneeuw niet al te papperig. Ruime brede pistes en niet al te intensief, het is namelijk vakantie en je hebt geen zin om op dag 2 met een gipsvlucht terug naar huis te moeten. Je maakt dus liever een mooie blauwe afdaling dan dat je snel van een rode of zwarte afscheurt.

Top 5 skigebieden voor
de Luxe Mooiweerskiër

1. Les Portes du Soleil, Frankrijk

Dit gebied doet zijn naam eer aan. Met zijn 600 kilometer aan pistes is het daarnaast ook een zeer groot gebied waardoor bijna iedereen zich hier thuis voelt. In tegenstelling tot veel andere Franse skigebieden is er in de dorpjes die samen Les Portes du Soleil vormen bijna hoogbouw. Het gebied bestaat voornamelijk uit authentieke boerendorpjes met vele winkeltjes en gezellige terrasjes waar je optimaal van de zon kunt genieten.


2.  Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk

Voor de zonaanbidder met een gezin is het gebied van Serfaus-Fiss-Ladis een goede keuze. Met meer dan 200 dagen zon per jaar weet je bijna zeker dat je mooi weer zult hebben. Door de moderne faciliteiten zijn de sneeuwcondities daarentegen optimaal. Een hoeveelheid aan sneeuwkanonnen en goede preparatie van de pistes zullen je elke dag weer goede condities geven om te skieen.
Het gebied geeft veel variatie met ruim 200 km aan pistes dus ook als je het even wat spannender wilt maken is er genoeg om uit te kiezen. Je kan hier probleemloos skieen zonder dat je steeds dezelfde piste moet nemen. De blauwe pistes zijn erg breed en lang en liggen. Er zijn vele berghutten waar je goed kunt eten en even van de zon kan genieten. De dorpen zijn ook erg modern en er is zelfs een ondergrondse metro om je te verplaatsen.

3. Arosa-Lenzerheide, Zwitserland

Wie net wat meer luxe wilt kan terecht in Zwitserland waar je naast de zon nog veel meer faciliteiten vindt die je wintersport ervaring compleet maken. Het gebied is zeer geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders. In Arosa vinden beginnende en licht gevorderde skiërs wat eenvoudigere afdalingen, zoals de blauwe piste vanaf de Brüggerhorn. Is het weer een dagje minder dan is een bezoek aan het dorpje Chur, de oudste plaats van Zwitserland, zeker de moeite waard.

4. Val Gardena, Italië

Val Gardena ligt in zuid-tirol waar de zon wel 300 dagen per jaar schijnt. Dit alles lijkt niet veel effect op de condities van de pistes te hebben. Het gebied ligt namelijk vrij hoog tussen 1.300 en 2.200 meter. Dit in combinatie met sneeuwkanonnen maken de condities op de pistes bijna altijd perfect.. Je hebt beschikking tot 175 kilometer aan piste maar je kan altijd uitwijken naar de Dolomiti Superski. Dit gebied heeft meer dan 1.200 kilometer aan pistes.
De dorpen doen  enigszins Oostenrijks aan maar de après-ski staat op een beduidend lager pitje dan in het buurland.  De dorpen zijn nog authentiek en de winkeltjes en terrassen van hoge kwaliteit. Op de pistes is het eten meer dan goed en kan er uitgebreid van een goede lunch genoten worden.

5.  Sierra Nevada, Spanje

Als je aan wintersport denkt, denk je niet meteen aan Spanje. Toch is het gebied Sierra Nevada een zeer sneeuwzeker wintersportgebied in Andalusië aan de voet van Granada. Het is voornamelijk populair onder spanjaarden die er dan ook in grote getalen in de weekenden naar toe afreizen. Dit is dan ook meteen een klein minpunt, de weekeinden kunnen zeer druk worden.   De apres ski in Spanje is anders dan je misschien gewend bent in bijvoorbeeld Oostenrijk. Lekker lang tafelen met de lekkerste tapas bijvoorbeeld. In de zon- en sneeuwzekere gebied vind je de hoogste bergen van Spanje, Mulhacén en Veleta zijn beide 3.500 meter hoog.. Door de grote hoogte is er altijd veel sneeuw en kun je tot ver in het voorjaar terecht om te skieen.

Advertentie