Skigebieden in Nieuw-Zeeland dicht door extreme sneeuwval


Wintersportredacteur

Terwijl bij ons het nieuwe winterseizoen voor de deur staat, loopt op het zuidelijk halfrond de winter ten einde. In Nieuw-Zeeland zijn de eerste skigebieden al begonnen aan hun zomerstop. Echter, in sommige gebieden hebben ze nu nog te maken met een sneeuwdump.

Hevige sneeuwval

Door de sneeuwdump zijn een aantal gebieden gedwongen dicht te blijven vandaag. Morgenochtend zullen ze bekijken of ze weer open kunnen die dag. Een populair skigebied in Nieuw-Zeeland, Coronet Peak, gaf eerder vandaag al aan dat er ruim 60 cm verse sneeuw zou vallen voor de volgende ochtend. Vervolgens gaf ook Treble Cone aan dat ze al 50 cm verse sneeuw hadden gekregen en dat het nog steeds sneeuwde met zo’n 5-10 cm per uur. Cardrona Alpine Resort zette onderstaand filmpje op Facebook. Er is al ruim 35 cm verse sneeuw gevallen en het sneeuwt nog steeds. Dit zijn toch heerlijke beelden om alvast in de winterse stemming te komen?

35cm of fresh super dry powder ❄️💥! It is still DUMPING & shows no sign of easing. Tomorrow is going to be sick! #PromotingSickDays #BigTuesday #TooMuchSnow

Gepostet von Cardrona Alpine Resort, NZ am Sonntag, 16. September 2018

Snowvember door sneeuwdump

De meeste skigebieden op het zuidelijk halfrond plannen hun seizoenssluiting in het eerste of tweede weekend van oktober. Een groot deel heeft als doel om 7 oktober te sluiten. Toch zijn er twee skigebieden op Mount Ruapehu die langer openblijven. Door de enorme hoeveelheid sneeuw kunnen ze waarschijnlijk openblijven tot november, ook wel ‘snowvember’ genoemd.

Wisselende winter

Het zuiden heeft een wisselende winter gehad. Bekende skigebieden zoals Portillo en Valle Nevado in Chili en Las Lenas Argentinië zijn eerder dicht gegaan na een seizoen met slechts een paar keer verse sneeuw. Australië daarentegen heeft dit seizoen de meeste sneeuwval van de afgelopen 10 jaar gehad. Er viel ruim twee meter sneeuw en sommige skigebieden bleven zelfs langer open.

Alpen

Gelukkig zijn dit niet de eerste winterse plaatjes die we te zien krijgen. Eind augustus kwamen de eerste beelden van de besneeuwde Alpen naar buiten. Twee weekenden achter elkaar viel er een pak sneeuw naar beneden en dat leverde mooie plaatjes op. 

Tweede weekend op rij sneeuw in de Alpen